Ćute o konkursu

2 min čitanja
Ćute o konkursu
Sednica Skupštine opštine Žitorađa, foto:ProkupljePress.com

Pre dva meseca raspisan je konkurs za izbor direktora Javno komunalnog preduzeća Žitorađa, a Vladimir Novaković iz Prokuplja, koji je konkurisao nema nikakvih informacija o rezultatima. Ivan Stanojević, predsednik Opštine Žitorađa nije odgovorio na našu poruku i poziv.

Konkurs je raspisan 8. aprila.  

Prema uslovima konkursa, pored visokog obrazovanja, te radnog iskustva od tri godine na poslovima u javnom preduzeću, po konkursu lice ne može da bude ono koje se leči od alkohola, narkotika, imam psihičkih problema, niti ako je osuđivan za kaznu zatvora dužu od šest meseci.

Kako smo mi saznali, samo su sve dva lica prijavila. Pored Novakovića, nezvanično, lokalna samouprava je predložila i predsedniku komisije za odlučivanje o konkursu da konkuriše.

Novaković kaže da je očekivao da će se do sada da se objave rezultati, ali svi ćute.

-Prošlo je dva meseca od objavljivanja konkursa, zapravo sutra je tačno dva, a nikakvih informacija nema.  Želim da znam šta je rezultat, s obzirom da sam kandidat- priča nam Novaković.

On je poznat po tome što je njegova kandidatura za direktore JKP „Gradski vodovod“ Prokuplje i Javnog preduzeća za urbanizam Prokuplje naterala lokalnu vlast da poništi konkurse, jer je zapravo Novaković bio jedini čije reference odgovaraju traženim. Navodno, objašnjenje o poništenju konkursa pravdano je proceduralnom greškom.

Tekst o tome čitajte ovde:

Poništavanje konkursa za direktore izazvalo burnu raspravu na sednici Skupštine Prokuplja
Ko je i zašto pogrešio, te se poništavaju konkursi za direktore Javno komunalnog preduzeća „Gradski vodovod“ i Javnog preduzeća za urbanizam i izgradnju Grada Prokuplja, nije utvrđeno, jer većina je odlučila da se on poništi, bez odgovornosti bilo koga. Naprednjake poremetio kandidat za direktoraKonkurs za izbor direktora u Javno komunalnom