Asfaltiraj se rupo već jednom!

2 min čitanja
Asfaltiraj se rupo već jednom!
Neverovatno je što neće da se zakrpi! Foto:čitalac

Pre dvadesetak dana je popunjena, odnosno asfaltirana ogromna rupa na skretanju za novu pijacu i gle čuda, od juče je ponovo aktivna! Rupa je dakle odlučila da odoleva asfaltu i radovima, bez obzira na „napor“ koji čine oni zaduženi za njeno popunjavanje da je ukrote.

Ne da se rupa, pa to ti je. Varljiva je ona i taktična. Misle radnici da su je ukrotili, popunili, pobedili, ali samo sačeka par dana, čisto da se raduju svojoj pobedi i fup eto je opet.

O ovome Vam pričamo, širi pojas taktika, ovo -ono.

I nije ona jedina, da ne krivimo samo nju za tvrdoglavost, već se tako svugde po gradu rupe igraju sa onima koji ih asfaltiraju.

Dođu tako sa nekim asfaltom i jednom lopatom. Bace u nju što su dovukli, tapnu malo i misle rešili su ih se, ali ne, opet se iznova kao feniksi rađaju i rađaju.

Onda ljuti oni koji se njima bave, ofanzivno krenu u novo krpljenje. Donesu sprave za bušenje, jer u toj taktici je važno da proširiš prostor oko nje, kako bi mogao da je zarobiš sa svih strana. I taktika super, šut od onog debelog nekadašnjeg asfalta bačen negde ko zna gde, a rupa opkoljena kanalom, odnosno novom rupom. I opet nekoliko lopata i neki tanak asfalt je popuni i izravnja sa onim opsadnim taktičkim rovom i eto nove pobede....

Nažalost, do nove prve kiše.

Pričamo Vam o tom nestručnom asfaltiranju koje je presipanje iz šupljeg u prazno, sa parama iz naših džepova.

Radove kontroliše Javno preduzeće za urbanizam i izgradnju, koje malo proverava ono što se pokrpi, jer kako drugačije objasniti silan novac koji se daje za uvek iste rupe!

 

                                      Neke su kante, jer pravih kanti nema

U životu ovih naših kratera, na koje smo navikli i saživeli se sa njima, pojavila se i nova upotreba. One često služe umesto kanti za smeće, kojih po ulicama našeg GRADA više gotovo da nema. Gde su nestale ne znamo. Ipak, ima nas koji pamtimo da smo imali preduzeće koje je postavljalo kante po gradu i još održavalo Hisar i Prebrezu kod Blaca. Bilo je to Javno preduzeće za zaštitu i unapređenje životne sredine opštine Prokuplje  koje je osnovano marta 2012. godine ali je ova sadašnja vlast odlučila da nam nije potrebno i da nema svrhu, pa je ugašeno, kao i još puno toga.