16,6 miliona dinara za održavanje puteva

2 min čitanja
16,6 miliona dinara za održavanje puteva
Ova rupa i dalje stoji, verovatno čeka da prođe tender....

Grad Porkuplje je raspisao javnu nabavku za radove na tekućem održavanju puteva na teritoriji Grada Prokuplja i za to je predviđeno 16,6 miliona dinara bez PDV.

Za izbor izvođača je presudna cena, odnosno kriterijum je najniža ponuđena cena.

Do sada je nekoliko godina unazad između ostalih ove poslove obavljalo mramorsko preduzeće „ABM putogradnja“, koje se nije baš proslavilo kvalitetom radova, jer su nekako rupe koje oni zakrpe, ubrzo bile u istom stanju. Primer je Partizanska ulica, ali ona je samo jedan od primera.

Hoće li opet isto preduzeće da se  angažuje, ostaje da se vidi.

Tako su podsećanja radi, sve udarne rupe na kolovozu krpljene novembra prošle godine pred decembarske izbore, ali su se ponovo otvorile, pa popunile, jer je reagovalo prokupačko Javno preduzeće za urbanizam koje vrši nadzor. Kažu su nam tada rekli, i oni su primetili da posao nije odrađen po planu, a mnogo je i građana koji su im se javili, te nadzorni organ, kako tvrde u Direkciji, neće da potpiše ni privremeno da je posao odrađen.

-Moraće sve udarne rupe koje su radili da popune kako treba, u suprotnom, nećemo prihvatiti da su radovi izvedeni- kazali sun am tada u Direkciji.

I opet su zarkrpljene, pa ubrzo se ponovo otvorile i tako evo traju.

RUPE PO GRADU-OGLEDALO GRADSKE UPRAVE
Među najvećim problemima koja muče građane, pored nerešenog pitanja napuštenih pasa, nedovoljno parking mesta i divljih deponija u samo vrhu su i rupe po kolovozu i trotoarima. Vlast navodno redovno krpi i sanira rupe. Da li je u pitanju nemar, nestručnost, zloupotreba novca ili sve zajedno , svedoci smo da čim