ZGRADA NIJE NIŠTA KRIVA

1 min čitanja

Kada uđete u zgradu Gradske uprave u Prokuplju, prvo što ćete pomisliti je da je u toku veliko spremanje. Malo ko će poverovati da je zgrada toliko zapuštena, prljava i propala. A gotovo niko, da zgrada izgleda kao da je spremaju za rušenje.

Šta god pomislili, čudićete se koliko je prljavo, koliko je loma po hodnicima, polomljenih fotelja, stolova i stolica, kartona, papira, kutija… Kao na đubrištu! Prozori zamagljeni od prašine i prljavštine, a novi su kažu, skoro postavljeni. Kao da nikad nisu oprani. Ako bacite pogled kroz te prozore videćete zastrašujući prizor. Svakakav krš i lom, otpad materijala, šut koji se izgleda nikad ne iznosi. Tako  tu stoji kao “ukras”. Nepokošena trava i kroz korov poneki kukuruz. Da ne pominjemo toalete koji kao da su iz doba Jure. I tako, ne znate šta da mislite. Raspadnute pločice kad pogledate na dole, a taze postavljene kanalnice kad pogledate na gore. Verovatno za famozne kamere od milion evra. I, šta ćete dalje pomisliti?

Da li je slučaj ili namera? Nema sumnje, namera je. Zgrada je kulturno dobro i pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Možda i njoj istekne zaštita, a neki tamo faktor joj ne produži. E onda ćemo gledati Slaviju u Prokuplju. Ma koga briga! Raduj se narode i glasaj opet iste!

Savesni građanin


0


0

The post ZGRADA NIJE NIŠTA KRIVA appeared first on Prokuplje press.