ZGRADA APOTEKE PRODATA ZA SITNE PARE

1 min čitanja
 ZGRADA APOTEKE PRODATA ZA SITNE PARE
Nije više naše vlasništvo, foto:ProkupljePress.com

Za svega 32 miliona dinara, prodat je poslovni prostor u samom centru grada, odnosno zgrada glavne apoteke. Površina ovog objekta je 431 kvadrat, a zeleno svetlo za prodaju, koja je iznenadila građane Prokuplja dala je lokalna skupština krajem avgusta sada već prošle godine.

Zbog čega je ona prodata, nikom nije jasno, jer predstavlja prostor koji može da donese ozbiljne prihode gradu.

Ono što je najzanimljivije je da je zgradu kupilo begradsko društvo sa ograničenom odgovornošću “Tatarino”. Uvidom u registar Agencije za privredne registre, ovo društvo je osnovano 17. februara 2022. godine sa kapitalom od 100 evra. Član je Sandro Tartari, a zakonski zastupnik Milan Svrdlin. Osnovna delatnost ovog DOO je izgradnja stambenih i nestambenih zgrada. Treba napomenuti da je ovo preduzeće i jedino koje se javilo na konkurs.

Rasprodaja gradske imovine započela je u neku ruku baš sa apotekom, kada je objavljena njena koncesija. Taj proces je završen decembra 2020. godine kada su Gradska apoteka i svih trinaest objekata na teritoriji Topličkog okruga dati koncesionaru “Fili farm” na petnaest godina. Koncesija je pravdana time da Apoteka ne može da se izbori sa tržištem, te da loše posluje. Tada je njen direktor bio sadašnji načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković. On lično se dve godine ranije hvalio da je baš prokupačka apoteka proglašena za najboljom u Srbiji.

Nakon apoteke, polako se nastavilo sa rasparčavanjem, prodajama, otuđivanjem.

Primera radi, prema našim saznanjima tadašnja, a i sadašnja SNS vlast je želela da proda i Odmaralište na Belom kamenu, koje je nekada bilo u sastavu Turističko- sportskog centra Prokuplje, koje je takođe ugašeno, ali je nadležno ministarstvo stopiralo, jer na sreću, taj prostor nije vlasništvo grada, već države.

I tu nije kraj svim prodajama. Prema planu budžeta za ovu godinu, lokalna vlast misli da zaradi 40 miliona dinara na eke nove prodaje. Koje, videćemo.