ŽENE ZA PRIMER!

2 min čitanja

Lokali koji se pružaju ka Obdaništu „Bajka“ u Sokićevom bulevaru posebni su po jednoj stvari:u njima su samo žene! Ukupno u nekoliko lokala ih je devet, ali su primer kako komšije treba da se odnose jedni prema drugima. Kod njih nema konkurencije, pažljivo su birale šta otvaraju i slobodno vreme, odnosno vreme kada nemaju mušterije koriste da se druže.

-Obavezno jedne drugima čestitamo rođendane, posebno dečije. Kada imamo vremena razgovaramo i smejemo se, razmenjujemo iskustva i recepte. Kada radimo, onda smo apsolutno posvećene tome- kaže Aleksandra Lepojević koja u ovom lancu lokala drži prodavnicu zdrave hrane.

Ona dodaje da su često i deca sa njima, kada nema ko da ih čuva.

-I komšije u okolnim kućama i zgradama su nas super prihvatili. Česro nešto naprave, pa nam donesu da probamo. Zaista ovde vlada jedna lepa i prijatna atmosfera- objašnjava Aleksandra zbog čega voli red lokala u Sokićevom bulevaru.

Do nje je frizerski salon. I u njemu, kao i u Aleksaandrinom lokalu su dve dame, koje su maksimalno posvećene svom poslu.

-Prelepo je ovde. Sve se družimo, naravno kada imamo vremena. Jeste teško jednoj ženi d asve postigne, pošto znate naše radno vreme je dok imamo mušterija, ali sve stižemo- vedro dočarava svoj položaj frizerka Ivana Ristić.

Ona je inače rođena Nišlijka  ali je ljubav dovela u Prokuplje.

-Ume da bude težak i naporan dan, zaista, ali nađemo vremena da se posvetimo porodici, poslu i sebi. Još ovi dobri komšijski odosi pomažu da preživimo težak i naporan radni dan-kaže Ivana.

Sve se slažu da je spavanje gubljenje vremena i da je dovoljno u danu posvetiti mu se pet sati. Ostalo vreme troše na porodice, posao jer su sve preduzetnice i na razgovor uz kaficu u pazi posla.

                                 ŽELELE DA BETONIRAJU STAZU

Koliko u one predane u svemu što rade pokazuje i to da su želele da betoniraju stazu pored lokala koje drže i kolovoza, a na delu prostora zasade cevće. Ipak, iz Gradske kuće im to nije dozvoljeno. Podnele su i peticiju, a dobile dogovor, da će lokalna samouprava da to učini, samo da se strpe. I tako duže od godinu dana.

-To je vrlo opasna staza za majek sa malom decom, starije žene koje iz Doma starih kolicima dolaze u naše lokale, ali na žalost lokalna samouprava nam ne dozvoljava, niti ona nešto čini da sredi ovaj prostor. Znam nekoliko žena koje su tužile grad Prokuplje zbog povreda koje su zadobile tokom pada, jer je ovom stazom gotovo nemoguće proći- pričaju nam vlansice lokala, koji slobodno može da se nazove „kvart žena preduzetnika“!


0


0

The post ŽENE ZA PRIMER! appeared first on Prokuplje press.