ZEMLJA NEDOĐIJA I U PROKUPLJU

3 min čitanja
ZEMLJA NEDOĐIJA I U PROKUPLJU
Petar Pan u Prokuplju, foto:Prokupljepress.com

Čaroban svet junaka Zemlje Nedođije, oživeli su i u Prokuplju, u dečijoj igraonici „Petar Pan, koja se nalazi iznad Osnovne škoel „Nikodije Stojanović Tatko“ u Ulici Miloša Obilića 90. Stvoren za maštu, igru, razvoj, prostor je u potpunosti prilagođen deci uzrasta od dve do deset godina. I tako neke priče, snovi, za čas postanu stvarnost i dečija radost. Igraonicu vodi diplomirani pedagog Ivana Branković koja se potrudila da prostor pre svega bude maksimalno bezbedan za mališane, ali i da im razvija motoriku, maštu, uči i životu.

-Najvažnije u odrastanju je razviti svest, učiti, formirati se fizički i psihički kao ličnost, pa su u tom procesu od velikog značaja igre. Kod nas deca, pre svega u lavirintu imaju priliku da to čine. Ni sama nisam shvatala koliko je lavirint važan, te koliko pomaže u razvijanju logike na primer. Ono što smo mi imali kao mali, penjući se po drveću, igrajući se na ulici između dve vatre, lastreža, žmurki, današnjoj deci to omogućuje ova da kažemo sprava- objašnjava Ivana koliko je važan lavirint.

Dodaje da su igre veoma važne, te se u ovoj igraonici posebno vodi računa o tome. Stalno se dodaju nove, kako bi program za decu bio što raznolikiji.

-Deo koji je za decu je pokriven kamerama, te roditelji koji dođu mogu da ih prate iz donjeg dela, odnosno kafea koji imamo. Organizujemo rođendane, ali i čuvanje dece. Važno je da se svi zajedno potrudimo da detinjstvo naših mališana bude što raznovrsnije- kaže naša sagovornica.

Ona objašnjava da Igraonica radi od 16 do 21 sat, ali i u drugim terminima ako je potrebno.

Objekat je opremljen po najnovijim standardima, a prostor potpuno obložen strunjačama, tako da nema bojazni o povređivanju.

-Deca su poseban, najdraži i najlepši svet i njihovo detinjstvo treba da bude mirno, harmonično i da osećaju da su voljena. U vremenu kada su roditelji rpezauzeti, treba da imaju svoje mesto gde će moći da budu deca- tvrdi Ivana.

Kako idu praznici, Igraonica će organizovati Novogodišnju i Božićnu žurku sa deda Mrazom i Miki Mausom, a Petar Pan će sve to lepo upakovati u bajkovit, praznični svet.

Vaše je samo da dođete!

https://www.facebook.com/profile.php?id=61551057302721&mibextid=ZbWKwL