U BLACU PRIVEDENO JEDNO LICE, U KURŠUMLIJI VEĆ PRIJAVLJENE DVE NEPRAVILNOSTI

1 min čitanja
U BLACU PRIVEDENO JEDNO LICE, U KURŠUMLIJI VEĆ PRIJAVLJENE DVE NEPRAVILNOSTI
Neka bude fer borba! Foto:Prokupljepress.com

U prvih dva sata od otvaranja biračkih mesta u Topličkom okrugu, u Kuršumliji je na dva mesta prijavljeno slikaje galsačkih listića, a u Blacu je priveden na informativni razgovor kandidat za odbornika. U ostale dve opštine, Prokuplje i Žitorađi, kako saznajemo, za sada nema problema.

U Kuršumliji, u kojoj pravo glasa ima, prema podacima RIK 13.929 birača, na biračkom mestu broj 4 prijavljeno je da su dva lica slikala listiće.

U Blacu gde je broj birača 8.503 je Bogdan Ć. Prijavljen policiji da je ispred biračkog mesta Blace 1 delio novac glasačima. Policija je došla na lice mesta, te Bogdana Ć. Odvela u policijsku stanicu da da izjavu.

U Prokuplju, koje zvanično ima 35. 951 birača, kako kaže predsednik GIK Nikola Koprivica, su sva biračka mesta otvorena na vreme i za sada nema prijavljenih nepravilnosti. Ipak, mi smo saznali da je bilo nekih nepravilnosti na biračkom mestu broj 4 u Prokuplju, ali Koprivic kaže da će se sve utvrditi kada se zatvore biračka mesta i donese materijal.

U Žitorađi na određenim biračkim mestima, pojavila su se lica koja glasaju javno. Ova sredina ima zvanično 11.914 birača.

U Kuršumlijskoj Rači glasaju birači sa Kosova i Metohije. Kako nam javljaju na tom biračkom mestu je ogromna gužva, na desetine autobusa, te je prijavljeno da je jednom licu pozlilo. Ipak, nije intervenisala Hitna služba.

U sve četiri opštine glasa se i za lokalne izbore.