ZAVETNICI U PROKUPLJU JOŠ NISU U KOALICIJI SA SNS

1 min čitanja
ZAVETNICI U PROKUPLJU JOŠ NISU U KOALICIJI SA SNS

Iako se poslednjih dana odbori Srpske stranke „Zavenici“ pridružuju vlasti SNS, za Prokuplje se još uvek ne zna, hoće li ova stranka ući u to kolo. Kako kaže predsednik GrO Srpske stranke „Zavetnici“ Marko Risić, koji je u sada već prošlom sazivu Narodne skupštine bio i narodni poslanik, još uvek ih niko nije pozvao na razgovor.

-Ne isklјučujem mogućnost da će nas pozvati, ali za sada nije bilo poziva. Svakako ako dođe do toga, sešću sa lјudima pa neka odluče šta je najbolјe- odgovorio je Ristić na naše pitanje.

Zavenici u Prokuplju su osvojili tri odbornička mandata u lokalnoj skupštini i na konstitutivnoj sednici su se držali umereno, skoro neutralno.

Oni su svoju decembarsku kampanju bazirali na kampanji koja je bila usmerena na kritikovanje lokalne SNS vlasti.

Ipak, vremena se menjaju, a hoće li prokupački „Zavetnici“ ući u vlast, izgleda da zavisi od lokalnih naprednjaka, koji imaju 35 do 55 odbornika, odnosno apsolutnu većinu i u ovom slučaju mogu da ne sarađuju sa ovim odborom.

Na konstitutivnoj sednici su već kao vlast SNS podržali odbornici SPS i POKS, što im je onda dodatno obezbedilo vlast sa još sedam odbornika.

-POKS će uvek glasati za dobrobit grada, nevezano za stranku. Ne ulazimo ni sa kim u koaliciju- kaže predsednik IO GrO POKS Jovica Pavlović.

On dodaje da ih SNS za sada nije zvao na dodatne razgovore.