Zašto su drugi gradovi i varošice bolji od nas?

1 min čitanja
Zašto su drugi gradovi i varošice bolji od nas?
Prokuplje polako nestaje, foto:ProkupljePress.com

-Maločas sam obišao sva nekadašnja gradska kupališta, čak ni travu nisu pokosili i đubre počistili, GRAD PROKUPLJE nema gradski bazen već 5 godina. SAVIĆEVAC simbol grada i zadužbina dr Alekse Savića koju je poklonio svojim Topličanima i gradu Prokuplјu zvrždi demoliran i zatvoren, takođe BIOSKOP TOPLICA ne radi preko jedne decenije, ali zato ste otvorili nova izmišlјena radna mesta za neke spomen sobe u kojoma imate 3 lista fotokopiranih dokumenata i 2 pesme Radeta Drainca...I na ta radna mesta ne dolaze zapošlјeni...KUPALIŠTE NA RECI TOPLICI ne postoji, kao ni uređeno kupalište na RASTOVNIČKOM jezeru...O putevima, infrastrukturi i drugim stvarima neću da pišem...Isterujete omladinu iz grada svojim postupcima i neangažovanjem, zašto su drugi gradovi i varošice bolјi od nas- Mihajlo Milović je napisao na svom fejsbuk profilu i uz njegovu dozvolu smo preneli ovu objavu.

I zaista, u Prokuplju, gradu po statusu, sve manje je i sinonima za varošicu, a kamo li za grad. I to se vidi na svakom koraku, jer ako se prisetimo vremena od pre par godina, Pešačkom zonom u večernjim satima nisi mogao da se mimoiđeš sa ljudima, a prošetajte sad. Srećešete par penzionera, nekoliko građana srednje dobi i neki broj mladih ljudi. Pogledajte izloge, prazni, zatvoreni.

Grad umire, a priča se o megalomanskim projektima i magli.

Jednoga dana, taj oni malobrojni koji kupuju sve, vlast koja zatvara sve, podiže kredite za iluzije, neće imati nad kime da vlada, i neće imati ko da puni gradski budžet.

I vraćamo se na pitanje ovog mladog čoveka: „Zašto su drugi gradovi i varošice bolji od nas?“ Pa zato što u svakoj drugoj sredini oni koji su na rukovodećim mestima barem malo znaju šta rade!