Zapušene šahte napravile haos po kućama

3 min čitanja
Zapušene šahte napravile haos po kućama
Poplavljen nameštaj, foto:ProkupljePress.com

Na više lokacija u gradu, zapušene šahte vraćale su vodu u kuće i stanove, a građani su bezuspešno pokušavali da pozovu broj dežurne službe Javno komunalnog preduzeća „Gradski vodovod“. Ni nama se nisu javili. Jedino ko se javio bili su vatrogasci.

U redu je viša sila, ali....

Tako se u Ulici Bate Stefanovića, gde je do nedavno rađena zamena vodomera, u nekoliko kuća izlila voda zbog prepunih šahti. Ljudi su bili očajni, a pomoći nema.

-Sa petoro male dece bila sam u kući, kada je voda počela da šiklja iz slivnika u kupatilu. Milio puta sam zvala broj dežurne službe Vodovoda, ali je uvek izbacivalo. Pogledajte, i kreveti su mokri, zahvatila ih je voda. Ovo je užas. Na kraju su se odazvali i došli jedino vatrogasci. Njima svaka čast- kaže žena koja smao što ne plače od muke.

Dodaje da sada ne zna šta će da radi, uspela je da pokupi vodu iz kuće, ali joj je nameštaj uništen.

-Ne znam gde ćemo da spavamo večeras- očajan je naša sagovornica.

U momentu kada smo bili na terenu, naišlo je vozilo JKP „Gradski vodovod“ koje je otpušilo jednu šahtu, ali ostale dve nisu, kako su rekli stanovnicima ove ulice „nemaju gde pesak“ koji se nataložio.

I u Ulici Braće Roganovića dogodilo se slično. Voda je zbog zagušenja u šahti napravila haos u jednoj kući. Stanovnici te kuće, pokušali su da prijave problem, ali nisu uspeli da dobiju vezu.

-Onda sam otišla tamo i zatekla ih da sede i piju- kaže očajna žena.

Kada je prestala kiša, pojavili su se i rekli da nije njihov problem što je voda u kući, jer oni rade samo do privatnog poseda. Negirali su da je problem u zagušenju šahte.

Onda se lagano pojavili, kad stala kiša.

Bilo je još nekoliko primera, ali na žalost reakcija je izostala.

Najveći problem je očito što niko više ne vodi računa o broju priključaka i o tome da su cevi koje postoje premale da prime svu vodu koja naiđe. Pare se uzmu za priključak, i to ne male, dozvole za gradnju se izdaju, kako stignu, a onda nastaje problem, za koji niko nije nadležan!

Niz Pasjačku i Simonovačku bujice, kod Bolnice jezero
Pljusak koji je na sreću trajao desetak minuta izazvao je kompletan zastoj u naselju Garić. Bujice vode slivale su se niz Simonovačku i Pasjačku ulicu, a sva voda je završila u raskrsnici kod Bolnice, pa odatle kroz Partizansku ulicu. Nekoliko minuta nestala je struja u Simonovačkoj ulici. Slično je i