ZAMENIK GRADONAČELNIKA UME DA PRIMA PLATU, A NE ZNA DA POŠTUJE ONE KOJI MU JE DAJU

2 min čitanja

Kada neko reši da se lati funkcionerskog posla, mora da nauči dve stvari:

-plaća se parama građana,

-odgovara tim istim građanima, čiji novac ide u njegov džep!

I takav čovek treba da je zahvalan javnosti koja mu je ukazala poverenje da ih predstavlja. I treba da zna i to da kao funkcioner ne sme da se obrecuje i viče na građane, novinare, jer su oni njemu poslodavac, a ne on njima. On mora da bude svetla tačka, pristojan, umeren i odmeren, a ne da na hodniku u Gradskoj kući pita što su došli i što ga novinar slika. I kako su došli, a nisu se najavili.

Naravno da imaju pravo da dođu, jer je Gradska kuća, pa i taj hodnik, vlasništvo građana, a ne pojedinaca. Naravno da novinar sme da ga slika, njega kao funkcionera i čoveka koji po Statutu grada Prokuplja (valjda ga je pročitao) ima svoje obaveze za platu koju prima i da ne postoji mesto, sem delimično u njegovoj kući jer u Zakonu o javnom informisanju i medijima u članu 82. se navodi da i bez pristanka pojedinca može da se objavi snimak, zapis, ako je on u interesu javnosti. Ovaj član se odnosi na snimke u privatnim kućama lica. Dakle, funkcioner nije običan čovek i njegova prava su čak i suženija od ovog.

Zato nije bilo potrebe da zamenik gradonačelnika Miroslav Antović sa arogancijom i zapovednički zabranjuje novinaru da ga slika u hodniku Gradske kuće i da ulazi u verbalnu raspravu i sa njim i sa građanima, koji godinama slušaju i gutaju laži, a od čijih para se upravo daje plata tom zameniku.

Da ne govorimo o tome da je tu bilo par žena i dva maloletna lica kojima baš taj zamenik treba da bude uzor, a ne nešto što gledaju sa čuđenjem.

Neću da dužim, toj situaciji je trebalo da prisustvujete da biste shvatili o čemu pričam. I njegovo ponašanje je njegovo vaspitanje i kultura, ali ono što je važno da su ovde malo pobrkani lončići: jer onaj ko treba da vam podnosi izveštaje šta je učino za vas jer ga plaćate, obrecuje se na vas, kao da on vas plaća. Zapamtite gospodine Antoviću, niste vi neko u privatnom preduzeću da moramo da Vas pitamo za dozvolu da Vas slikamo, već ste Vi naš izabrani predstavnik kojeg PLAĆAMO da radi za nas. I nije Gradska kuča Vaša prćija, nego ste Vi njen podstanar.

Kada se konačno postave stvari na svoje mesto, a nadam se da hoće jednoga dana, svima će biti lepše i lakše. Do tada možemo samo da se lupamo u glavu kako smo dozvolili da toliko pogrešimo!

I da, slikaću zamenika gradonačelnika gospodina Antovića kad god hoću, za sve pare koje odvajam za njegovu platu!

I malo ćemo da vidimo koga mi u stvari plaćamo, jer na sajtu grada sem kulturne slike zamenika Antovića nema ama baš ništa o njegovim referencama koje su ga učinile pravim čovekom za posao koji obavlja.

P.S. Redno bi bilo da se javno izvini meštanima Kruševice i novinaru za svoje ponašanje. To je najmanje što može da učini.

Biljana Roganović


6


0

The post ZAMENIK GRADONAČELNIKA UME DA PRIMA PLATU, A NE ZNA DA POŠTUJE ONE KOJI MU JE DAJU appeared first on Prokuplje press.