Zahtevamo hitnu sednicu Skupštine zbog osuđene direktorke

2 min čitanja
Zahtevamo hitnu sednicu Skupštine zbog osuđene direktorke
Slaviša Momčilović, predsednik GrO DS u odborničkoj klupi, foto:ProkupljePress.com

Gradski odbor Demokratske stranke, u ponedeljak 22. aprila će podneti zahtev Skupštini grada Prokuplja da se hitno sazove sednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o poverenju direktorke Narodnog muzeja „Toplice“ koja je prvostepeno osuđena zbog falsifikovanja isprave. Oni smatraju da je nedopustivo da ona i dalje bude direktor i pitaju kako je uopšte i mogla da bude.

- Nakon saznanja da je Direktorka Narodnog muzeja Toplica, Ljiljana Krasic osuđena prvostepenom sudskom  presudom za krivično delo falsifikovanje isprave, Demokratska stranka je još jednom zgranuta nad postupcimaSNS vlasti u Prokuplju. Nezakonite koncesije, nezakonite javne nabavke, rasprodaja gradske omovine, a sada i direktor koji je krivicno osuđen!Nekog ko je osuđen za krivično delo, ova vlast drži na mestu direktora jedne ovako istaknute ustanove! Da zlo bude veće, SNS postavlja za direktora Ljiljanu Krasić u momentu kada se protiv nje vodi krivični  postupak. Postavlja se pitanje, kako je njoj mogla da se izda potvrda od nadležnog organa da se protiv nje ne vodi postupak pred sudom, ne starija od šest meseci,  prilikom postavljenja na funkciju. Zahtevamo da se u najkraćem roku preispitaju odgovorni za ovakvo grubo kršenje zakona, kao i da se gore pomenuta direktorka smeni sa funkcije uz odgovarajuće sankcije- kaže se u saopštenju GrO DS, koje je potpisao predsednik odbora Slaviša Momčilović.

On dodaje da će on lično predati i pisani zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada Prokuplja.

Mi od početka pratimo ovaj slučaj, te smo prvi i objavili da je prvostepeno osuđenja, a taj tekst, ukoliko ste ga propustili, možete pročitati ovde:

Direktorka osuđena zbog krivičnog dela falsifikovanje
Direktorka Narodnog muzeja Toplice Ljiljana Krasić, odlukom sudije Ivane Niketić, Osnovnog suda u Prokuplju prvostepenom presudom oglašena je krivom za krivično delo falsifikovanja isprave, iz člana 355 stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srbije. Ona je ovom nepravosnažnom presudom osuđena na godinu dana uslovne kazne, osam meseci zatvora ukoliko prekrši uslovnu