ZA VAUČER MOŽEŠ DA KUPIŠ GOTOVO NIŠTA

1 min čitanja

Grad Prokuplje je odlučio da podeli svim osnovcima vaučer u vrednosti od 2.700 dinara za kupovinu proizvoda u Dexyco radnjama. To su one pare znate što su stigle iz državnih rezervi, onih prvih 20 miliona dinara predviđenih za đake, stare, o čemu smo pisali. Pisali smo naravno i kada je raspisana ta javna nabavka, čija je vrednost više od 6,8 miliona dinara bez PDV. I tako će se šacima podeliti po 2.700 dinara, a mi smo istraživai, znajući kakve su cene u ovoj prodavici šta se može kupiti za te pare, čitaj skoro ništa!

Ako izuzmemo školski pribor, koji je najjeftiniji, sve ostalo se ne može kupiti za taj novac. Primera radi, na sajtu Dexyco najjeftiniji ranac je 2.600 dinara. Možete kupiti i torbu za patike koja je 999 dinara, vežbanku od 49 dinara, ili donji deo trenerke, koji je zaista dobar za 1.759 dinara, kapu za sneg od 2.399 dinara, ili komplet baterija od 89 dinara.Najjeftiniji kreativni set je 1.599 dinara… Da se razumemo, to su akcijske cene sa sajta, u prodavnicama su više.

U ovu kupovinu treba da se uračuna i to da je najbliža prodavnica u Nišu, pa će roditelji morati da plate gorivo, a ako nemaju vozilo (o tome niko nije ni želeo da misli), moraće da plaćaju autobuse kako bi došli do Niša i iskoristili vaučer.

I tako, kada se sve preračuna, ne dobija se ništa, jer niko nije ni mislio o tome da bi možda najbolje bilo da se ti vaučeri iskoriste za kupovinu nečeg u Prokuplju, barem da se roditeljima dece omogući da ne troše dodatne pare za bednih 2.700 dinara, kojima će deca da se obraduju i onda i da se razočaraju, kada vide da to i nisu pare kojima mogu da se ponove!


35


3

The post ZA VAUČER MOŽEŠ DA KUPIŠ GOTOVO NIŠTA appeared first on Prokuplje press.