BILO JE KARATA ZA FAN PIT, ALI SE NISU PLAĆALE

2 min čitanja

Koncert koji je održan povodom Dana volontera izazvao je buru različitih kometara na društvenim mrežama i probudio sumnje da iza svega stoji politička promocija SNS zbog predstojećih lokalnih izbora zakazanih za 17. decembar. Uz to, spekuliše se da su postojale karte za fan pit i da su se one delile SNS aktivistima, a da su ih neki čak kupovali po ceni od 2.500 dinara! Pričalo se i o tome koliko sve to košta i odakle pare Gradu Prokuplju, koji je u poslednje vreme u dva navrata iz državnih rezervi dobio 85 miliona dinara zbog bojazni da godinu neće završiti pozitivno. Mi smo pokušali da dobijemo odgovore na sva ta pitanja i razjasnimo dileme.

Karte dakle jesu postojale ali su deljene besplatno, kako tvrdi organizator koncerta, Ivan Radenković iz Udružena „PDF“ koje je pokrenulo ovu ideju.

-Da, postojao je fan pit i naša ideja je bila da svi volonteri, pošto je ipak reč o njihovom danu, dobiju mesto u tom prostoru bliže bini. Oni su prethodnog dana učestvovali u akciji čišćenja keja na reci Toplici, pa su u Sportskoj hali „Dr Zoran Đinđić“ dobili da kažemo te karte. Nisu one date SNS aktivistima, već običnim mladim ljudima- tvrdi Radenković.

On dodaje da je planirano da ih dobije do 60 mladih ljudi, koji su učestvovali u nekoj od akcija u prethodnom periodu, među njima i volonteri koji su pri Crvenom krstu Prokuplje, koji su održali pokaznu vežbu.

-Mislim da se ovo bez ikakvog razloga politizuje- dodaje Radenković.

On nema saznanja da je neko zloupotrebio bilo koju od tih karata u naplatio je, ali kaže da se nada da će se, ako je toga bilo, to i otrkiti.

U preduzeću obezbeđenja koje je bilo zaduženo za redarstvo i obezbeđenje koncerta, kazali su nam da nemaju saznanja da su karte naplaćivane i da su oni samo imali zadatak da ih pocepaju kada im ih neko pokaže pri ulasku iza postavljene ograde, bliže bini.

Ipak, građani su od juče prilično komenatrisali upravo tu činjenicu da je besmisleno na Trgu Topličkih junaka za koncert koji je besplatan favorizovati pojedince i eto ostavljati prostora da se možda time i manipuliše.

-Znam, čuo sam da su se delile neke karte za mesto bliže bini. Moj drug je pitao gde mogu da se kupe- jedan je od kometara među mlađima koji su nam potvrdili da je bilo karata.

U svakom slučaju, interesovanje za isti bilo je ogromno među mlađom populacijom. U jednom momentu, kako tvrde prisutni, postavljena ograda je probijena, pa su bez obzira da li imaju ili nemaju karte, svi prisutni se povukli kompletno do bine.

I sada ono najvžanije pitanje:“Koliko to sve nas košta?“

Prema informacijama do kojih smo došli, sva tri pevača koštaju 11.000 evra, uz binu i obezbeđenje ukupan trošak koji ide na teret lokalnog budžeta je 14.000 evra, ili nešto više od toga.

Pare su date preko prokupačkog Doma kulture, koji je indirektni korisnik gradskog budžeta.

Mi smo lokalnoj samoupravi poslali Infromaciju od javnog značaja, jer drugačije ne žele da nam odgovore, o tome kada je budžetom predviđen ovaj koncert i iz koje partije je plaćen?

Čekamo odgovor.


1


0

The post BILO JE KARATA ZA FAN PIT, ALI SE NISU PLAĆALE appeared first on Prokuplje press.