ZA NAMA ODLIČNA GODINA, OVA ĆE BITI JOŠ BOLJA!

2 min čitanja
ZA NAMA ODLIČNA GODINA, OVA ĆE BITI JOŠ BOLJA!

Prošla godina je označila jačanje Bokserskog kluba „Topličanin“, omasovljenje članova, nove prostorije i oprema, a usavršavali su se i treneri. Završen je prvi deo takmičenja i sada se već obavljaju pripreme za ona takmičenja koja slede. Bokserski klub „Topličanin“ polako obnavlja staru slavu koje je Prokuplje imalo u svetu boksa.

-Zaista je za nama jedan uspešan periodu u kojem smo podigli klub na noge. U rad se uključio veliki broj ljudi i mislim da je sve to dalo rezultate. Ipak, moramo biti bolji i zbog ciljeva koje imamo, kao i zbog poverenja koje smo zadobili- kaže sekretar BK „Topličanin“ Milan Ališanović.

On dodaje da je sa njima ponovo kubanski treer Rafael Sain Suaris koji će zajedno sa prokupačkim trenerima pripremati takmičare za predstojeće takmičenje jugoistoka 3.februara u Jagodini i državno prvenstvo za pionire, kadete i seniore koje će se od 19. do 24. marta održati u Prokuplju.

Na državno prvesntvu boje Porkuplja braniće deset takmičara ovog kluba, među kojima je i Sandra Blagojević.

-Ponosni smo što nam je zahvaljujući Bokserskom savezu Srbije ukazana čast da mi budemo domaćini. Tih dana Prokuplje će biti u znaku boksa- naglašava Ališanović.

Direktor kluba Jovica Božić objašnjava da su svi maksimalno dali svoj doprinos kako bi klub što bolje funkcionisao.

-Trenutno imamo šezdesetak članova u svim kategorijama. Sa takmičarima radi Zenko Mutić, koji je prvi trener, a sa ostalima Nikola Martinović koji je nedavno bio na obuci za trenere koju su držali kazahstanci. Svi mi zajedno, se trudimo da vratimo staru slavu boksa – objasnio je Božić.

On podseća da još uvek u klubu postoji besplatna škola boksa i da su sva deca starosti do 10 do 16 godina dobrodošla.

Pored Martinovića koji se kao trener usavršavao, u ovoj godini Vuk Beletić je bio na pripreme sa reprezentacijom koje su trajale nedelju dana u banji Kovičjači.

U klubu su na kraju poručili da su spremni za nove pobede, sve izazove koji slede i iskoristili su priliku da se zahvale Bokserskom savezu Srbije na naizmernoj podršci, lokalnoj samoupravi i svim građanima Prokuplja koji su nam pomogli.