BAZEN IDE U KONCESIJU!

1 min čitanja

Grad Prokuplje je još jednom odlučio da Gradski bazen da u koncesiju i u svrhu prikupljanja ponuda formirana je i komisija. Kako stoji u Službenom glasniku grada Prokuplja, do kraja februara trebalo bi da se sve završi.

Sudbina Gradskog bazena je određena još pre par godina, kada je lokalna samouprava ugasila Sportski centar Prokuplje i odlučila da bazen da u koncesiju, ali su nekako sporo išli ka tome.

Kada su  prošle godine odbornici Skupštine grada Prokuplja, zapravo odbornici iz redova SNS i SPS, dali zeleno svetlo za tu koncesiju, ne čitajući materijal, glasali su i za to da se u okviru bazena koncesija uradi i nad teniskim terenima, halom pored bazena i restoranom. Ipak, ispalo je da to uopšte nije vlasništvo grada, koji je u prošloj godini prodao sve što je mogao, pa se malo zaneo i nudio na prodaju i ono što nije njegovo, kao eto tereni, a i jedan lokal u centru Prokuplja.

Onda se ućutalo, jer je Teniski klub „Topličanin“ rekao šta je njihovo. Na kraju, barem prema onome što stoji u novom aktu, i teniski tereni ipak idu u koncesiju.

Koncesioni akt koji je donet podrazumeva javno-privatno partnerstvo sa elementima koncesije za finansiranje, rekonstrukciju, izgradnju, upravlјanje i održavanje gradskog kupališta i teniskih terena u Gradu Prokuplјu ( u dalјem tekstu: Koncesioni akt) u obliku javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije u skladu sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu.

Pitanje je kako će nekom privatniku da se isplati da bukvalno sve iznova radi, ako se nije isplatilo lokalnoj samoupravi da održava ono što ima?

U međuvremenu, infrastruktura bazena je potpuno propala. Pokradeno je sve što se moglo izneti, iako navodno privatno obezbeđenje koje se plaća 5 miliona za četiri meseca, čuva imovinu.