Vreme je za potpalu

1 min čitanja
Vreme je za potpalu
Blace, foto:ProkupljePress.com

Svako od nas predstavlјa jedno sitno drvo, koje kao takvo ima moć da potpali vatru.

Vreme je za potpalu!

Vreme je da zapalimo vatru u kojoj će sagoreti autokratija režimske vlasti, u kojoj će sagoreti strah da mislimo drugačije, strah da kažemo ono što mislimo. Vreme je da zapalimo vatru u kojoj će sagoreti, nepravda, korupcija, siromaštvo, ugroženost, otimanje, ubijanje. Vreme je! Vreme je da iz pepela se digne glas naroda, glas razuma. Vreme je da u našoj državi zavlada pravo, da zakon bude jedini koji će da nam sudi, da pred zakonom budemo svi jednaki, da svako od nas u zakonu vidi spas.

Vreme je da naša deca žive i rade u svojoj državi, da naši unuci uz nas rastu. Vreme je da naši lekari nas leče, da naši polјoprivrednici na našoj zemlјi proizvode zdravu hranu, da budu gospoda, a ne štrajkači. Vreme je da čuvamo svoju zemlјu, svoje reke, svoje šume, na način da zemlјa bude rodna, reka čista, a šuma blagorodna.

Dragi sugrađani, budimo iskreni prema sebi. Oslobodite se svih zabluda, koji vam nameće vladajući režim.U svakom od nas čuči iskra, moćna da promeni svet, jer mi smo deo tog sveta.

Zato, vreme je da se vatra potpali i da nastavimo tamo gde su nas zaustavili!

Dragana Radivojević

Predsednik IO OO SSP Blace