Vlasniku Ciglane povelja “Car Lazar”

1 min čitanja
Vlasniku Ciglane povelja “Car Lazar”
Crkva u Kondželju, foto:ProkupljePress.com

Dobitnik ovogodišnje vidovdansk povelje „Car Lazar“ je Moma Nikolić vlasnik „Grupa Monikom“, odnosno između ostalog Ciglane u Maloj Plani, saopštio je načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković. 

Kako se navodi na sajtu Grada Prokuplja, “Grupa Monikom, čiji je vlasnik, osnivač, idejni tvorac i nosilac ovog epohalnog biznisa Moma Nikolić, dipl. ekonomista, rođen u Aleksincu, uspešno posluje od 1991. godine i upošljava oko 800 radnika. Od privatnika trgovinske radnje „Morava“ trnovitim putem stigao je do vlasnika jednog od najuspešnijih sistema u Srbiji, o čemu svedoči ukupan promet grupe Monikom-Mladost u 2022. godini u iznosu od 78 miliona evra. Ova društveno odgovorna kompanija je u samom vrhu najvećih donatora društvenoj zajednici, što je još jedan razlog više da ponese ovo prestižno priznanje”.

Osim povelje „Car Lazar“, Organizacioni odbor Sabora je poveljom „Carica Milica“ nagradio doc. dr Mirjanu Bojanić Ćirković, a Vidovdanska povelja „Jug Bogdan, dodeljena je pesniku Dušku Arsenijeviću.  Vidovdanska povelja „Kosančić Ivan“, dodeljena je Sportskom centru Kuršumlija, a povelju “Milan Toplica” dobio je Filip Maslaković.

Priznanja će dobitnicima biti uručena na Saboru, 28.juna.

 Izvor:sajt Grada Prokuplja