Virtuelni sajam zapošlјavanja i profesionalne orijentacije u Nišu

2 min čitanja
Virtuelni sajam zapošlјavanja i profesionalne orijentacije u Nišu
Nacionalna služba za zapošljavanje

Filijala Niš Nacionalne službe za zapošlјavanje organizuje drugi Regionalni specijalizovani virtuelni sajam zapošlјavanja i profesionalne orijentacije u okviru Foruma naprednih tehnologija.

Sajam se održava u sredu 12. juna 2024. godine u terminu od 10-14 časova, na platformi https://nsz-virtuelnisajam.rs korišćenjem inovativne tehnologije koja obezbeđuje jednostavan pristup i virtuelno okruženje prilagođeno korisnicima.

Ideja je da ovom prilikom na jednom mestu na virtuelnoj platformi sajma okupimo poslodavce ne samo iz Nišavskog okruga, već da to proširimo na jug i istok Republike Srbije tj. regione čiji učenici i studenti gravitiraju ka niškom univerzitetu. Zato smo u organizaciju i informisanje poslodavaca i nezaposlenih lica ukučili i Filijale Nacionalne službe za zapošlјavanje iz sledećih gradova: Bor, Zaječar, Kruševac, Jagodina,Pirot, Prokuplјe, Leskovac I Vranje.

Na ovogodišnjem Specijalizovanom virtuelnom sajmu zapošlјavanja učestvovaće tridesetak poslodavaca i partnera sa iskazanim potrebama za zapošlјavanjem više od 500 lica različitih kvalifikacija i profila zanimanja.

Najveća potražnja na sajmu biće za radnicima u IT sektoru programerima različitih specijalnosti i elektroinženjerima, za inženjerima u proizvodnji, kontroli kvaliteta, mašinskim i građevinskim inženjerima, arhitektama, saradnicima u finansijama, prodaji i logistici, ekonomistima, administrativnim radnicima ali i za operaterima u proizvodnji, elektrotehničarima, mehaničarima za održavanje mašina ...

Na Regionalnom specijalizovanom virtuelnom sajmu zapošlјavanja mogu učestvovati svi koji su zainteresovani, bez obzira da li se nalaze na evidenciji NSZ. Registracija učesnika sajma na web platformi https://nsz-virtuelnisajam.rs je jednostavna, a nakon iste -  svi koji su se registrovali kao korisnici dobijaju lični nalog za buduća pristupanja platformi (obezbeđena politika privatnosti). Platformi se može pristupiti i očitavanjem QR koda (u prilogu mejla, a očitava se i sa postera sajma)

Pored mogućnosti da se direktno prijave na ponuđene poslove tražioci posla imaće priliku da direktno razgovaraju sa poslodavcima iz brojnih kompanija koje će biti prisutne na sajmu (chat opcija, klikom na štand sa nazivom kompanije), moći će da saznaju kako se piše radna biografija (CV), kako voditi intervju sa poslodavcem, a mogu se informisati i o projeku „Garancija za mlade“.

 Na platformi Virtuelnog sajma u „Prostoru za konferencije“ postavlјen je video sadržaj „Kako se pripremiti za razgovor za posao“.

Posetioci sajma imaće će prilike da se informišu i o Forumu naprednih tehnologija koji se 12. i 13. juna organizuje u Naučno tehnološkom parku u Nišu.

Više o tome možete saznati na: https://fnt.rs