Skidaju nedavno stavljeni asfalt, da opet asfaltiraju

3 min čitanja
Skidaju nedavno stavljeni asfalt, da opet asfaltiraju
Skidaju i postavlajju novi, foto:čitalac

Raskrsnica u Prokuplju koja iz Sokićevog bulevara vodi ka novoj Zelenoj pijaci, a koja je deo pristupne saobraćajnice i asfaltirana je u jesen prošle godine, ponovo se asfaltira. Reč je o prostoru na kojem se spajaju ulice Veljka Vlahovića, Kajmakčalanska i Kopaonička. Kako kažu čitaoci, podiže se postavljen asfalt, da bi se opet stavio, jer “kvalitet radova ne odgovara standardima”.

 -Trenutni radovi pored mosta kod nove Zelene pijace. Nezvanično: Skida se površinski sloj asfalta jer kvalitet asfalta koji je rađen decembra 2023. (zima) ne zadovoljava 'tehničke standarde'. Priprema za površinski sloj bi trebalo da bude gotova do vikenda, tako da se već u subotu kreće sa postavljanjem novog sloja asfalta. Apel: Mole se učesnici u saobraćaju da zaobilaze ovaj pravac i poštuju izvođenje radova na ovoj raskrsnici, kao i da ne pokušavaju da po svaku cenu ulaze na mesto izvođenja radova jer time ugrožavaju i sebe i radnike koji rade na ovom prostoru !!!  Postoji jedan veliki problem na ovoj deonici, ali o tome nekom drugom prilikom- napisao nam je čitalac.

Te radove koji su u toku izvodi preduzeće iz Blaca koje je i ranije “odlično” asfaltiralo delove nekih prokupačkih ulica.

Ono što je zanimljivo je da je za kompletnu rekonstrukciju pristupne saobraćajnice sa obe strane ka Zelenoj pijaci dato 15.313.274 dinara, barem je to bila poslednja zvanična informacija iz Gradske kuće Prokuplja.

 I ona je diskutabilna, o čemu smo mi istražujući ranije već pislai, jer je  Ministarstvo privrede 23.juna 2023. godine opredelilo za “Izgradnju saobraćajnice od nove zelene pijace do Stražavačke ulice u cilju povezivanja zone poslovanja sa okruženjem, grad Prokuplje” čak 36.123.153,70 dinara.

Tekst o tome možete pročitati ovde:

Rešetka nije izdržala ni deset meseci
U dva navrata, 2018. godine, pa i 2023. godine se govorilo o pristupnoj infrastrukturi kod nove Zelene pijace u Prokuplju, pa je ako je iko uopšte mogao da isprati, konačno to urađeno, ali koliko dobro pokazuju fotografije čitalaca. Na njima se vidi da je rešetka za atmosfersku vodu već propala,