UPIS POLAZNIKA NA OBUKU ZA VATROGASCE

1 min čitanja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije objavilo je konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica na teritoriji Srbije. Od tog broja, 8 polaznika je predviđeno za Vatrogasno-spasilački bataljon Prokuplje, dok se 1 polaznik traži za Vatrogasno-spasilačko odeljenje Kuršumlija.

Pravo učešća imaju državljani Republike Srbije koji imaju prebivalište od najmanje godinu dana na teritoriji organizacione jedinice za koju konkurišu. Neophodno je da kandidati poseduju važeću vozačku dozvolu za “C” kategoriju, ili ako imaju “B” kategoriju, obavezuju se da polože vozački ispit za “C” kategoriju u roku od 18 meseci.

Kandidati trebaju biti starosti između 19 i 30 godina, sa završenom srednjom školom, i da nema bezbedonosnih smetnji za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u. Takođe, moraju zadovoljiti posebne zahteve u pogledu zdravstvenih, psiho-fizičkih i bazično-motoričkih sposobnosti.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom podnose se policijskoj stanici prema mestu prebivališta kandidata. Svaki kandidat može podneti samo jednu prijavu. U slučaju da kandidat ispunjava uslove za više vatrogasno-spasilačkih jedinica, obavezan je navesti redosled prioriteta za obuku.

Kandidati moraju zadovoljiti posebne kriterijume i proći proces selekcije, koji obuhvata lekarske preglede, psihološku procenu, proveru bazično-motoričkog statusa i intervju.

Komisija će sastaviti konačnu rang listu kandidata, a ministar unutrašnjih poslova će doneti odluku o prijemu kandidata na osnovu te liste.

Rok za prijave je 10. novembar. Za dodatne informacije posetite zvanični sajt MUP Republike Srbije.


3


0

The post UPIS POLAZNIKA NA OBUKU ZA VATROGASCE appeared first on Prokuplje press.