U TOKU REKONSTRUKCIJA DEONICE PUTA U GORNJOJ DRAGUŠI

1 min čitanja

Ova deonica ima dužinu od 486 metara, a vrednost radova iznosi 9.292.090,35 dinara bez PDV-a. Očekuje se da će radovi biti završeni u narednih mesec dana. Investitor ovih radova je Opština Blace, dok je preduzeće “Savić trans” iz Blaca izvođač radova. Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju ravnomernog regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije sufinansira radove, pokrivajući 70% njihove vrednosti. Radovi su počeli 18.10.2023. godine, a rok za završetak je 60 kalendarskih dana.

Predsednik opštine Blace, Ivan Burgić, istakao je da je ova investicija od velikog značaja, posebno zbog svoje blizine radnoj zoni ”Gornja Draguša”, koja se prostire na površini od 17,9 hektara. Ova zona ima izuzetan prostorni položaj, udaljena svega 1,5 km od državnog puta I reda (Makrešane-Blace-Beloljin) i 8 km od budućeg autoputa Niš-Priština (od petlje ”Beloljin”).

– Ova deonica je važna jer se proteže i do isturenog odeljenja Osnovne škole “Stojan Novaković” u Gornjoj Draguši, za koju je zaključen ugovor o rekonstrukciji pa će, iako mala, deonica unaprediti život ljudi na selu, a pre svega dece i mladih – izjavio je Burgić.

Izvor: sajt Opštine Blace


2


0

The post U TOKU REKONSTRUKCIJA DEONICE PUTA U GORNJOJ DRAGUŠI appeared first on Prokuplje press.