Udario devetogodišnje dete i pobegao

3 min čitanja
Udario devetogodišnje dete i pobegao
Trenutak kada vozilo udara dete, foto:printscreen

U prokupačkom naselju Carina, vozilo je na pešačkom prelazu udarilo devetogodišnje dete, a vozač je nakon nezgode pobegao. Dete je trenutno na Odeljenju hirurgije prokupačke Bolnice. Dobro je, ali je zadržano na posmatranju.

Nezgoda se dogodila juče, u subotu, u 12.25 časova kada je devetogodišnjak sa sestrom bio u prodavnici. Kada ga je udarilo vozilo, čiji je vozač napustio mesto nezgode, pomogli su mu prolaznici da ustane i otišao je kući. Odatle ga je majka odvela u prokupački Dom zdravlja, pa su završili u bolnicu.

Ono što je zanimljivo je da je saobraćajnoj policiji majka prijavila nezgodu, te im dostavila i snimak do kojeg je došla, a koji pokazuje trenutak nezgode, ali joj je rečeno da tek u ponedeljak mogu da traže vozača!

-Čekajte, šta da ga je ubio? I kakav je to čovek da zgazi dete i pobegne? Kako može da spava. Gde mi živimo- očajna je majka mališana.

Potvrdu od policije za ono što se desilo, čekamo.

Ono što je još zanimljivo je da je ovaj deo grada pokriven i onim kamerama od milion evra, koje je kupio grad Prokuplje zbog bolje bezbednosti, a koje su, po mišljenju mnogih preplaćene, ali u policiji su majci rekli, da do ponedeljka ne mogu da utvrde ko je, jer „taj koji gleda snimke radi samo preko nedelje“!!!

KAMERE NAJVEĆA KRAĐA U PROKUPLJU
Uspravna Srbija podnela je Višem javnom tužilaštvu u Prokuplјu krivičnu prijavu protiv doskorašnjeg gradonačelnika Prokuplјa, Milana Aranđelovića, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom. Kako kaže predsednik Uspravne Srbije Dragan Dobrašinović, krivično delo je izvršeno zaklјučenjem ugovora vrednog 1.039.176 evra za

Od nje su tražili, iako nije bila na licu mesta da nabavi registarski broj vozila, što je ona i učinila.

-Nisam ja policajac. Ostavila sam dete u bolnici sa sestrom, da bih probala od svedoka da pronađem broj tablica. Na sreću, bilo je mnogo ljudi, sve su to poznanici, živimo u istom naselju, pa su neki i zapisali tablice. I šta sad? U ponedeljak eto neće moći da se utvrdi na primer je li imao alkohol u krvi, možda neki narkotik. I šta će nam te kamere, ako ne rade- ljuta je majka mališana, koja kaže, da neće odustati do istine.
PRIJAVA NAČELNIKA POLICIJE PROTIV MEDICINSKIH SESTARA ODBIJENA
Više tužilaštvo u prokuplju po rešenju Poverenika na kraju odgovorilo.

Mi smo poslali i poruku načelniku Policijske uprave Prokuplje Nenadu Kaličaninu, da nam odgovori na pitanje kako je moguće da treba da se čeka da prođe vikend kako bi se možda utvrdilo ko je kolima udario dete, ali nam on nije odgovorio.

Pale se automobili, imovina, a policija spava
Samo u poslednjih nekoliko meseci u Prokuplju su zapaljena dva automobila, sigurno deset kuća i stanova je bilo na meti lopova. Gorele su i mašine predsednika GrO DS Slaviše Momčilovića. I nikom ništa. Počinioca nema. Niko ništa nije video, čuo, sa kamera ne mogu da se indetifikuju lica….. Naš grad