BRATA UBIO SEKIROM

2 min čitanja
BRATA UBIO SEKIROM
Mesto na kojem je ubijen, foto:ProkupljePress.com

U selu Držanovac kod Žitorađe Ninoslav Džefarević (27) ubio je sekirom svog rođenog brata Stefana (21) nakon svađe. Zločin se desio na Badnje veče u njihovom dvorištu, pošto su se obojica vratili iz sela sa badnjacima. Kako smo saznali, nakon što je izvršio zločin Stefan je seo kraj ubijenog brata i plakao.

U momentu kada se sve događalo, u kući su bile obe supruge i baba Slavica koja ih je očuvala, kao i deca obojice braće. Prethodno je Stefan nožem pokušao da ubije i njihovog zajedničkog prijatelja, ali se on otrgao i pobegao.

-Nisam mogla da ih sprečim, Stefan je prvo izvukao nož na Ninoslavljevog prijatelja, pa kada je ovaj pobegao, krenuo je na Ninoslava. On je uspeo da mu uzme nož i dohvatio sekiru i udario ga u glavu- kaže kroz suze Ninoslavljeva žena Tanja Ilić.

Ona dodaje da je sve krenulo nakon što su se iz sela vratili pripiti.

-Prvo je Stefan počeo da se svađa sa mnom. Pomijao je njihovu pokojnu majku i opštuživao me da sam je tukla ranije. Tada smo bili ispred ove naše nove kuće. Ninoslav da bi izbegao svađu, sišao je dole u staru kuću. Onda je Stefan krenuo za njim i stali su u dvorište. Tada se sve desilo- kaže očajna žena koja sa stardalim ima četiri maloletne ćerke.

Sve se dogodilo vrlo brzo, nakon koškanja između braće i niko nije stigao da reaguje, niti je mogao, s obzirom da su u tom momentu u kući bile tri žene sa decom.

-Udario ga je sekirom u potiljak i Stefan je samo pao, a on je onda počeo da plače- dodaje ona.

I u okruženju kažu da je Stefan bio svađalica i prgav čovek. Sa suprugom Violetom Avdić ima sina. Kažu da je i prema njoj bio nasilan.

-Obojicu sam ih očuvala. Ne znam šta da kažem. Bilo je strašno. Šta ćemo sada- kuka baka Slavica koja živi sa njima.

Nakon što je policija izašla na lice mesta, Ninoslav je uhapšen i određena mu je mera policijskog zadržavanja do 48 sati nakon koje će biti saslušan u Višem tužilaštvu u Prokuplju.

B.R.