U PAR KVADRATA CELA STOMATOLOGIJA

1 min čitanja
U PAR KVADRATA CELA STOMATOLOGIJA
U malom prostoru smeštena cela Stomatologija, foto:ProkupljePress.com

Ambulanta Gimnazije pretvorena je u stomatološku ordinaciju Doma zdravlja, te tako svi punoletni građani i mala deca, idu u nju. Na Jutjubu se pojavio snimak iznerviranog starijeg čoveka, koji se objašnjava sa stomatologom zbog čega je kasnio na posao i da li treba da primi toliku platu, kada kasni.

Kako se vidi na snimku, stariji čovek je iznerviran, te predlaže da svako za svoje pare plaća privatno kada već ne može da iskoristi pravo na lečenje u državnoj ustanovi.

-Neka mi ne odbijaju, ja ću da se lečim gde hoću, a ne ovako da se svi maltretiramo. Ovo više nema smisla- između ostalog kaže gospodin na snimku.

Od kako se gradi nova bolnica u Prokuplju, izmešten je Dom zdravlja, ali je izgleda zaboravljena stomatologija i stavljena u nekoliko kvadrata u gimnazijskoj ambulanti. U nju dolaze svi, sem školske dece, koja stomatološke usluge ostvaraju, kao i uvek u ambolantama u okviru škola. Ipak, u ovoj ambulanti sada pored učenika Gimnazije i Medicinske školE „Dr Aleksa Savić“ zube popravljaju, leče i svi građani Prokuplja!

Protetika se radi u izmeštenom Domu zdravlja.

Mi smo poslali pitanje povodom ovog snimka direktorki prokupačkog Doma zdravlja Verici Bojčić, ali nam ona još uvek nije odgovorila.