U DANU KADA JE POSTAO GRADONAČELNIK DOBIO POSAO U ŠKOLI

1 min čitanja

Gradonačelnik Prokuplja, koji je na ovu funkciju stupio 17. avgusta 2020. godine, a prethodno je bio načelnik Topličkog okruga, primljen je u Specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj“ u Nišu kao nastavnik geografije, a ugovor o radu potpisao je dana kada je postao gradonačelnik, odnosno 17.avgusta 2020. godine. Aranđelović za sada ne odgovara na pitanja koja smo mu postavili u vezi ovih saznanja.

Naime, iz Specijalne škole sa domom učenika „Bubanj“ u Nišu, stigao nam je odgovor informaicju od javnog značaja te je potvrđeno da je on radnik te škole.

-Radni odnos je zasnovao dana 17.8.2020. godine nakon sprovedenog javnog konkursa za prijem u radni odnos na neodređeno vreme nastavnika geografije u posebnim uslovima objavljenom u publikaciji Nacionalne službe za zapošljavanje „Poslovi“ u broju 886 dana 17.6.2020. godine- objasnili su između ostalog u školi i dodali da Aranđelović trenutno ne radi u njoj.

-U skladu sa članom 79. stav 1. tačka 4) Zakona o radu radni odnos zaposlenom Milanu Aranđeloviću miruje zbog izbora na funkciju gradonačelnika Prokuplja- objašnjavaju u odgovoru koji smo dobili.

To znači, da on nije stigao ni jedan radni dan od prijema u školi da radi, jer je odmah uskočio u gradonačelničku fotelju i to iz pozicije načelnika Topličkog okruga.  

Ovo nije prvi slučaj, da neki funkcioner SNS dobije zaposlenje u momentu svojih funkcija. Slično se dogodilo sa Dejanom Lazićem predsednikom Skupštine grada Prokuplja, koji je konkursom još 2018. godine  izabran za vozača u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“, ali je i njegov posao u Bolnici u mirovanju, jer je funkcioner.

Milan Aranđelović za sada ne odgovara na naša pitanja.


16


0

The post U DANU KADA JE POSTAO GRADONAČELNIK DOBIO POSAO U ŠKOLI appeared first on Prokuplje press.