TRENING NA RASTOVICI, TRADICIJA PRVOG JANUARA

2 min čitanja
TRENING NA RASTOVICI, TRADICIJA PRVOG JANUARA
Tradicionalno, foto:Dušan Vlahović

Nakon noći u kojoj smo svi ispratili staru, a dočekali novu godinu, u Prokuplju jutro je obeležio i nezaobilazni trening Dušana Vlahovića sa članovima svog Dođo kluba na Rastovnici. Ovoga puta sa Vlahovićem su bili Zoran Miljković (65) i Miljan Stojiljković (24) . Tako eto već punih osamnaest godina ova tradicija traje.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0sv6zh5WnGNHQLCkmzwiLh9KjuFqXCAb2Bgo6EitNzTvQGtM9h3N9xttqXYyzy8hNl&id=1214223917&mibextid=qi2Omg

 Sve je krenuo sasvim spontano, priča nam Dule, posle dočeka 2007. godine.  Umesto da se izležava po krevetu i kući prošetao je do jezera. Kako kaže, sunce je već obasjalo ovo jezero koje obožava I tako je ušao u vodu. Nakon kupanja, odradio je jednu katu i onda se vratio kući. Shvatio je da ga je to potpuno osvežilo i od tada, svake godine ne propusta.

-Eto, tako je krenulo, ali ne odustajem. Obično posle treninga ide i kupanje u jezeru, ali ove godine nismo. Drago mi je što su mi se pridružili moji prijatelji u sportu i što eto i oni neguju tradiciju zajedno sa mnom- priča Dule, koji je iskoristio priliku da građanima Prokuplja čestita Novu godinu.

Zanimljivo je da je on poslednjih godinu dana u inostranstvu, ali da nije postojala mogućnost da ovu tradiciju ne odradi. Uz šetnju čak do Sokićevog bulevara, gde živi, ovo jutro je prošlo odlično, tvrdi sjajan tim i obećava da će i naredne godine biti isto.