TENZIJE U BLAČKOM SNS ZBOG FOTELJA

1 min čitanja

BLACE- Sutra za 12 časova zakazana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Blace na kojoj će se birati predsednik Skupštine. Odnos snaga u Blacu je vrlo zanimljiv, s obzirom da od 25 odbornika, SNS ima svega 15, a ostali deset. Tu je SPS sa četiri odbornika, Koalicija „Srbija protiv nasilja“ i DSS imaju po tri mesta u lokalnoj skupštini.
Problem je hoće li SPS podržati SNS, kao na primer u Prokuplju, ili će u duhu svoje kampanje na lokalu da ostane čvrsta opozicija ovoj stranci Nije tajna i da su predstavnici SPS u Blacu koji su bili u Privremenom organu javno se izjašnjavali da se distanciraju od odluka koje su donosili SNS predstavnici. Tu je i neposredno pre izbora pevanje člana SPS Dejana Dimitrijevića pesme na proslavi u kojoj vređa Aleksandra Vučića. I on je na listi socijalista kao odbornik.
Ipak, sve to i nije toliko važno, koliko je u samom odboru SNS u Blacu poslednjih dana vrlo živo. Tenzije se ne smiruju, a problem je podela fotelja. Za mesto predsednika opštine i predsednika skupštine bore se po dva imena. Prvi čovek Blaca želi da bude dosadašnji predsednik Ivan Burgić, ali i Zlatko Dimitrijević. I stolica prvog čoveka Skupštine Blaca je želja dva naprednjaka. Dosadašnji predsednik Dejan Mijajlović ne bi da se odrekne ove funkcije, ali je to mesto pikirala i Suzana Veljović, koja je poverenik SNS u Blacu, a i na listi je, ali dosta nisko za narodnog poslanika.
-To su dve struje koje nikako ne mogu da se spoje i svako vuče na svoju stranu. Dimitrijeviću je pre izbora obećana predsednička fotelja, ali na jučerašnjem sastanku kojem je prisustvovao i Dragan Stevanović Boske, rečeno mu je da mora da odustane. Izašao je nezadovoljan, ali su i ostali bili nezadovoljni- priča nam osoba dobro poznata u dešavanja u lokalnom SNS.
I dok jedni brinu kako će SPS da postupi i da li će da se priključi SNS, ovaj odbor ima muku unutar svojih redova, pa izgleda i da ne misle na SPS.
Šta će od svega ispasti videće se sutra, a ova sednica, koja će, kao i u Prokuplju, proći bez izbora predsednika Opštine, dovoljno govori da se o svemu još kalkuliše, jer uobičajno je na konstitutivnoj sednici da se izaberu sve funcije.

S.M.