SVOJU LJUBAV PRETVORILA JE U POSAO

3 min čitanja
SVOJU LJUBAV PRETVORILA JE U POSAO
Ivana Marin uživa dok radi, foto:ProkupljePress.com

Ivana Marin iz Prоkuplja već četiri godine pomaže damama da izgledaju lepše i da njihove trepavice otkriju potpunu lepotu svakog lica. Magija ovog detalja na svakom licu pod njenim rukama postaje stvarnost i zbog toga se sve dame rado vraćaju i iznova stvaraju čudan svet u kojem oči sijaju punim sjajem.

-Krenula sam pre četiri godine. Naravno, u početku je bilo teško, ali sam oduvek želela da ih radim i uporna sam bila u tome da se izveštim. Sada je sve mnogo lakše, ali za mene lično, ovo je više ljubav, nego posao- objašnjava Ivana kako je sve krenulo i kada je rešila da se posveti ovom poslu.

Dodaje da ovaj posao zahteva preciznost i nežnost te je zapravo za mnoge to opterećujuće. Nju smiruje.

-Trepavice su umetnost, one dočaravaju i ističu lepotu, ne samo očiju već i čitavog bića i ona se uvek iznova stvara i obnavlja, bez obzira koliko godina da imate-kaže ova umetnička duša koja se posvetila tom poslu.

Ne samo ona, već i dama koja želi trepavice mora da bude strpljiva.

-To je proces koji traje najmanje sat vremena, u zavisnosti od toga koja tehnika se radi. Zato i mušterija mora da bude strpljiva, opuštena. Zbog preciznosti mnogo je važna ta smirenost- ističe naša sagovornica.

A zahtevi dama su različiti, kao i ukusi i trepavice mora da ožive i zadovolje te prohteve. Zato su neke duge, druge gušće, treće mačkaste, a neke u boji, neke se samo nagoveštavaju…

-Svaka dama je različita i ima svoj poseban svet kojem pripada i oblik trepavica. To mora da se ispoštuje i pažljivo sasluša kako bi se one stopile sa osobom koja ih nosi. Posebno leti, posla ima na pretek. Tada dame traže one koje su u boji. Po nekad žele samo snopove, odnosno da kažem pramenove u nekoj određenoj boji. Vidite, taj svet je uvek različit i drugačiji, pa je tako uvek interesantno-  priča nam ova devojka dok marljivo barata sitnim snopovima svilenih trepavica.

I zato je njen salon uvek pun zadovoljnih dama.

Korekcija trepavica se obavlja na dvadesetak do mesec dana u zavisnosti od potrebe mušterije.

-Neophodno ih je svakoga dana rasčeščljavati, prati, ali se mora voditi računa da u sredstvu kojim se pere lice nema ulja, jer trepavice ne podnose ulje. Lepota u ovome je što svakog jutra ustajete kao da ste potpuno našminkani, a za to zapravo ne odvajate više od par minuta umivanja. Oči zaista drugačije sijaju kada ih imate- slažu se Ivanine mušterije sa kojima smo razgovarali dok smo se raspitivali o ovoj tehnici i trendu.

Lepak koji se upotrebljava nema štetnih sastojaka, niti izaziva alergijske reakcije, pa je čitav proces potpuno bezbedan, bilo da radite tehniku 1:1, ruski volumen, ili hibrid.

Ivana je mlada devojka koja je poznata po svojoj humanosti i ljubavi prema životinjama. To zna svako ko je poznaje.

I u svom salonu motiviše na humanost, jer svako ko pookaže na uvid da je uplatio sms za lečenje naših bolesnih sugrađana dobija popust, odnosno komplet novih trepavica po ceni korekcije. Svakog septembra povodom polaska u školu samohrane majke kod nje imaju popust, a o učešću u gradskim akcijama da i ne govorimo.

I da ne bude da je previše hvalimo, pustićemo Vas da se sami uverite u to, ili kada je sretnete u gradu, ili kada odete da vam uradi savršene svilene trepavice, koje će istaći vašu lepotu i magiju, baš kada Vam najviše treba da pre svega sebi budete lepi!