Što su kupili, kupili su

1 min čitanja
Što su kupili, kupili su
NIču kao pečurke, foto:ProkupljePress.com

Poslednjih meseci iako zgrade u Prokuplju niču na svakom koraku, stala je prodaja stanova u prokuplju. Kvadrat se pre par godina prodavao od 500 do 700 evra, pa je cena naglo poralsa i dostiže čak 1.200 evra, ali kupaca je sve manje.

Razlog tome je prezasićenje tržišta, jer stanove su kupovali radnici „Leonija“ kroz kredite i oni koji su dobili novac za prodaju zemljišta na kojem će se nekada možda stvarno i izgraditi onaj započeti auto-put.

-Stanovnika je sve manje, pa je normalno da je potražnja manja. I oni što su pokupovali stanove ih izdaju. Prosto to više nije neka pametna investicija- kaže osoba koja je dobro upućena u ove tokove.

I dok je sve manje kupaca, sve je više gradilišta.

Prosto nema tri ara u gradu gde ne niče po jedna stambena zgrada i to se gotovo svi i dalje drže bližeg ili daljeg centra grada.

Dozvole imaju, ali realno, mnogi okupirani prostori nisu za tu namenu niti mogu da ispune uslove koje bi trebalo. Ipak, neko im je dao dozvole. Najveći problem je parking, koji zapravo ne postoji, te su trotoari okupirani vozilima, o čemu smo nebrojeno puta pisali, ali nikakve reakcije nema. Nadležni ćute, jer su dali dozvole za to.

U narednom periodu pozabavićemo se malo ovom problematikom i videti pre svega šta ej građevisnka inspekcija radila i za šta je sve davala dozvole.