SRETKOVIĆ ĆE JAVNO REĆI ŠTA MISLI O UPOZORENJU KOJE JE DOBIO

1 min čitanja

Slavoljub Sretković, poštar odlučio je da u sredu u 15 časova ispred Glavne pošte u Pešačkoj zoni javno kaže šta misli o upozorenju koje je dobio od JP „Pošta Srbije“ i poslovnice u Prokuplju.

On je prošle srede dobio opomenu pred otkaz, zato što je Grad Prokuplje poslao dopis upravnici prokupačke „Pošte“ u kojem traži da se izjasni šta je i kako je Sretković u radno vreme mogao da bude ispred kabineta gradonačelnika Milana Aranđelovića sa meštanima Kruševice. Nakon toga od njega je zatraženo da se pismeno izjasni, a onda je dobio i opomenu pred otkaz.

-Odlučio sam, kako se u tom rešenju tražilo i da se izjasnim, to ne uradim u pisanoj formi, već javno. Mislim da je reč o političkom progonu, koji se vrši nada mnom, jer nisam u vladajućoj stranci- objašnjava Sretković šta smatra da je pozadina ove opomene.

Ovo nije prvi put da Grad Prokuplje „tužaka“ ljude institucijama i ustanovama u kojima su zaposleni. Pre nešto više od godinu dana, krajem septembra gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović je poslao pismo RTS u kojem navodi da je njihov dopisnik iz Prokuplja Nebojša Đorđević, koji je pokušao da isprati proteste bivših radnika JKP „Hammeum“  „nagovarao te radnike da idu ispred njegove kuće i da razapnu šator!“ . Zbog tog pisma, svi novinari koji su pratili taj događaj, pisali su izjave RTS i odgovorno potvrdili da Đorđević nije nikoga podgovarao, već je samo pokušao, kao i ostali da radi svoj posao. Reagovalo je i Udruženje novinara Srbije i na kraju se sve zaboravilo.

Možda svi jesu zaboravili, ali mi nismo!


4


0

The post SRETKOVIĆ ĆE JAVNO REĆI ŠTA MISLI O UPOZORENJU KOJE JE DOBIO appeared first on Prokuplje press.