KONCERT KUD “ABRAŠEVIĆ”

1 min čitanja

Kulturno umetničko društvo “Abrašević”, organizuje koncert „Južna pruga“ u Domu kulture od 19.30 časova.

– Pripremili smo pesme i igre iz Južne i Jugoistočne Srbije. Pozivamo ljubitelje srpske narodne pesme i igre da dođu na naš koncert i zajedno sa nama uživaju u njemu. Ono po čemu se pamtimo i prepoznajemo jeste da se naša publika uvek dobro provede i razveseli sa nama, rekao je organizator folkornih aktivnosti u KUD „Abrašević“ Goran Denić.

On je istakao da je u ovoj ustanovi kulture trenutno u toku upis novih članova u KUD „Abrašević“

-Zapravo upis stalno traje, jer želimo da svima, koji vole našu tradicionalnu nošnju, pesmu i igru, omogućimo da postanu deo nas i sa nama provode prijatne trenutke druženja u našem gradu, ali i na različitim gostovanjima, na koja odlazimo u toku godine. Zainteresovani mogu da nas posete i upišu se utorkom i četvrtkom u 18 časova i tako postanu deo svega onoga što čini ovu veliku porodicu, istakao je Denić.

Kako je naveo, KUD „Abrašević“, broji oko 100 članova u pet ansambala.

– Najstariji ansambl čine veterani, odmah uz njih su stariji omladinci, koji uglavnom nisu u Prokuplju, zatim mlađi omladinci, gde vežbaju osnovci i srednjoškolci, koji su veoma aktivni. Potom sledi stariji dečiji ansambl, koga čine školarci do četvrtog razreda osnovne škole i mlađi dečiji, u kome korake uče predškolci, naglasio je organizator folkornih aktivnosti u KUD „Abrašević“ i koreograf Goran Denić.

On je pozvao sve ljubitelje srpske tradicionalne igre, da dođu i postanu članovi ovog društva, ali i deo ove velike i uspešne folklorne porodice, koja je svakim danom sve brojnija.

Izvor: sajt Grada Prokuplja


0


0

The post KONCERT KUD “ABRAŠEVIĆ” appeared first on Prokuplje press.