SRBIJA JE GLADNA PRAVDE!

3 min čitanja

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ započela je svoju kampanju za predstojeće parlamentare izbore konvencijom u Nišu.

Naglašeno je da je narednih mesec dana vreme da se svi ujedine i zajedno izbore za slobodu Srbije. A prvi zadatak biće da se oslobodi pravosuđe.

-Pobednička koalicija, ovaj tim, ima nultu toleranciju na korupciju i kriminal. Već je priprelljen Zakon o sprečavanju korupcije i za njega glasamo 17. decembra. PO ovom zakonu odgovaraće i on , jer ga funkcija do 2027. godine neće srečavati- kazala je Marinika Tepić.

Ona je dodala da je SNS uplašena, i da je Aleksandar Vučić u panici, što se vidi po najavi otvaranja nekog pokreta, kojem se niko nije priključio, iako je osnivanje prvo bilo planirano na Vidovdan.

-Znate ko mu se priključio? Samo Vojislav Šešelj! Glas za Aleksandra Vučića je zapravo glas za Šešelja- istakla je Tepić.

Podsetila je da u zemlji Srbiji trenutno nema zakona, pravde i slobode i da su policajci koji časo obavljaju svoj posao označeni kao kriminalci, a da oni koji su „vladaju“ su gnezdo korupcije i kriminala.

Srbija je trenutno zemlja straha, panje, nemaštine i nejednakosti. Oni koji su bliski SNS vrše pritisak na sve ljude, ucenjuju, maltertiraju, ponižavaju, ali će zato Srbija 17. decembra poslati ovaj režim u prošlost.

-Tog 17. decembra glasaćete za sebe i svoju decu, jer će vas sutra deca pitati gde ste bili kada je Srbija umirala. Moći ćete da kažete da ste ustali i suprostavili se režimu. Tog dana svi smo u istom stroju i od tog dana niko više neće ponižavati nikog –kazao je u svom obraćanju Srđan Milivojević.

On je podsetio da je Niš prvi oslobođen grad 1996. godine i to baš na današnji datum.

-Tada se Zoran Đinđić obratio Nišlijama i zahvalio im se na hrabrosti. Poručujem Aleksandru Vučiću da to što je ukrao Đinđićev slogan „Srbja ne sme da stane“ nikada ga neće učiniti velikim. Niš mora da ustane, Srbija mora da ustane- dodao ja Milivojević.

Miroslav Miki Aleksić s eovom prilikom osvrnuo na to da država treba da bude u službi naroda a ne pojedinaca. Na žalost, objasnio je on, tužilaštvo, sudsstvo su servis režima.

-Dogodilo se to da je nasilje u svakom delu. Dogodila se strašna tragedija koja je ujedinila Srbiju. Borićemo se za svako dete, svakog čoveka.Oslobodićemo i glasače SNS i obezbediti dostojanstven život svih građana Srbije. Hajde da ih nateramo da se 18.decembra izvinjavaju za svaku suzu, svaku bol koju su naneli bilo kome u Srbiji- pozvao je građane Srbije Miki Aleksić.

Svi u koaliciji „Srbija protiv nasilja“ se slažu da jedino svi zaejdno mogu da dovedu do boljeg života, poštovanja pravde, zakona. Svako mora ad odgovara za sve što je učinio. Neće to biti osveta, kažu, već će se poštovati zakon i kažnjavati svi oni koji su oštetili državu Srbiju.

-Volimo našu Srbiju, spremni smo da se za nju borimo,imamo znanja, i želimo da zaštititmo sve one koji se bore za pravdu. Nije normalno da policajci koji otkriju najveću fabriku marihuane budu sankcionisani, a njeni vlasnici postanu medijske zvezde. Srbija mora biti dobro mesto za život i ova koalicija će prvog dana nakon pobede da ispuni sve zahteve protesta „Srbija protiv nasilja“- najavio je Radomir Lazović.

Aleksandar Jovanović Ćuta je podsetio da su uzurpirana prirodna dobra i da miljenici vlasti uništavaju sve što dohvate.

– Srbija je gladna, pre svega gladana je pravde. Posle 30 godina moramo da se borimo protiv aveti i moramo da pobedimo- kazao je Jovanović.

Govoreći o ključnim sferama društva, Pavle Grbović je istakao zdrava država počiva na ozbiljnoj prosveti, a da ona zavisi od plata i položaja prosvetnih radnika.

-Naši prosvetni radnici nemaju platu kojom mogu da prehrane porodicu. Njihovo dostojanstvo i bezbednost su ugroženi i to se mora promeniti. Mi živimo u zemlji gde su brojevi važniji od ljudi. Gde nas sistem ubeđuje da nam je lepo, a u prodavnici svakog dana skaču cene. Srbija je gladna, pre svega gladna je pravde. Mi nećemo više dozvoliti da vas bilo ko ponižava i borićemo se za sve građane Srbije- naglasio je Grbović.

U Nišu nisu raspisani lokalni izbori, jer je SNS vlast shvatila da u ovom gradu nema kandidata i podršku. Ipak, u maju se očekuju i izbori u ovoj sredini. Do tada, veći deo Srbije biče oslobođen, ubeđeni su učesnici konvencije, koja je održana u niškom Narodnom pozorištu koje je bilo premalo da primi sve zainteresovane građane.


7


0

The post SRBIJA JE GLADNA PRAVDE! appeared first on Prokuplje press.