SMEĆE NA SVAKOM KORAKU

1 min čitanja

Grad je bio užasno prljav, zaključili su gradski oci i zbog toga rešili da JKP “Hameum” daju u koncesiju. Dali su ga onome ko je trebalo da naš grad o našem trošku, uvećanom naravno, učini čistijim. Da li je tako?

Evo na primer prostor na samom Hisaru je prepun smeća, o čemu svedoče i mnoge objave građana koje smo slučajno pročitali na Fejsbuku. I nije samo gradsko zelenilo takvo, već se smeće bukvalno preliva iz kontejnera. Slike su slične, ako ne i gore onima u Žitorađi.

Za gradsko zelenilo zadužen je koncesionar “Demetra”, a za kontejnere i njihovo pražnjenje “Por Werner Weber” . Oba privatna preduzeća podigla su cene svojih usluga, a kvalitet usluge nije se promenio.

U Weberu nikada ne odgovaraju na pozive, pa nismo uspeli da saznamo da li je tokom leta pojačano obavljanje usluge iznošenja smeća.

U “Demetri” kažu da u od nedavno dopisom obavešteni da kose Hisar, te da povremeno prazne đubrijere.

-U posednjih mesec dana tri puta smo kosili na Hisaru, upravo to sada radimo.POvremeno praznimo I đubrijere koje su duž Hisara, ali ima određenih mesta gde neko konstantno baca smeće- kazao nam je direktor ovog preduzeća Dejan Vasiljević.

Da li je Prokuplje čistiji grad od dolaska koncesionara?

Konstatujemo i to da nama sa ovamo niskom ekološkom svešću niko neće moći da pomogne da ne prljamo naš grad. Čistoća grada odraz je u ogledalu pre svega građana pa tek onda vlasti i koncesionara. Pitajte svoju decu šta rade sa smećem koje iza njih ostane kad odu “na branu?” Ovde se ipak radi o kućnom vaspitanju.

Biljana Roganović/ Snežana Ilić


0


0

The post SMEĆE NA SVAKOM KORAKU appeared first on Prokuplje press.