Samo da vas pitamo...

1 min čitanja
Samo da vas pitamo...
Akva-park Žitorađa, foto:ProkupljePress.com

Opštinski odbor Stranke slobode i pravde u Žitorađi javno je kroz saopštenje postavio pitanja Opštini Žitorađa.

Saopštenje prenosimo u celosti.

Prethodnih dana smo pisali o nelogičnim izdvajanjima iz opštinskog budžeta od čak 22 miliona dinara za Turističku organizaciju Žitorađa, sa svega 3 stalno zaposlena radnika, a sada pitamo:

1. Da li se pazari od prodaje ulaznica u Akva park na dnevnom nivou uplaćuju u budžet preko Uprave za trezor? I gde je završila razlika od skoro 250.000 dinara od tih ulaznica zbog kojih je inspekcija nedavno posetila "Turističku organizaciju"?

2. Da li akva-park Žitorađa uopšte plaća vodu Javno-komunalnom preduzeću Žitorađa, pošto arterijski bunar u samom kompleksu Akva parka nema vodu (za čiju izradu je izdvojena značajna suma po projektu) , pa se bazeni i sve ostalo napajaju vodom iz gradskog vodovoda?

3. Da li akva-park Žitorađa plaća struju i da li MOŽDA račune za utrošenu električnu energiju plaća Dom zdravlja Žitorađa,  Dečiji vrtić Žitorađa ili Opština Žitorađa i da li je možda u tim računima uključena i električna energija koja se potroši u privatnom lokalu (kafiću, restoranu) u Akva parku?

4. Tražimo da se javnost upozna sa detaljima o iznajmljivanju objekta u kompleksu akva-parka (kafić, restoran) privatnom licu. Na koliko godina je izdat, koliko se plaća zakup i DA LI SE UOPŠTE PLAĆA?

Smatramo da javnost treba da bude upoznata sa svim ovim detaljima, s obzirom da se toliko novca izdvaja za "Turističku organizaciju".

Predsednik Opštinskog odbora SSP Žitorađa

Mihajlo Mijalković