Radnici Vodovoda nezadovoljni, pominje se štrajk

1 min čitanja
Radnici Vodovoda nezadovoljni, pominje se štrajk
JK

Ukoliko do sutra ne prime drugi deo plate, zaposleni u Javno komunalnom preduzeću „Gradski vodovod“ najavljuju štrajk od ponedeljka. Ovo nije prvi put da zbog kašnjenja plate oni prete štrajkom. Ipak, kako kažu, nije to jedini razlog. Tvrde da se preduzećem loše rukovodi, da se povlače pogrešni potezi i da je situacija alarmantna.

-Po gradu je milion kvarova, a mašine i kamioni se šalju za rešavanje nekih privatnih poslova i to na poziv iz vrha gradske vlasti. Nije to problem, ali svi ti poslovi treba da se fakturišu, a to se ne čini. I dok nam Grad zamera i predlaže da sami zarađujemo za plate, oni su ti koji nas guraju u besplatne poslove- kažu očajni radnici.

Dodaju kao primer rizlu koja je posipana na alternativnom putu ka podjastrebačkim selima, koja nije fakturisana, a pominju se i drugi za džabe odrađeni poslovi.

-Mi nemamo ni za plate a naše rukovodstvo pominje da se kupuju za neke milione neki novi vodomeri- besni su radnici.

Kažu da sadašnji v.d. direktora Milisav Brajković i njegov savetnik Miladin Radoičić sve čine da preduzeće još više potone.

-Mi uopšte i nemamo mesto savetnika u preduzeću- dodaju naši sagovornici i upozoravaju da ako se ovo nastavi, nastaće potpuni kolaps.

Tokom dana pozvali smo Brajkovića, ali se on nije javljao na broj telefona, te smo uskraćeni za njegov komentar.