RADE ASFALT, A NEMA VODE NI KANALIZACIJE

1 min čitanja

U selu Gornja Stražava kod Prokuplja započeti su radovi na presvlačenju asfaltom glavnog puta i proširenju istog. I to je lepo, kažu meštani, ali je problem što selo, koje je maltene predgrađe Prokuplja nema vodu ni kanalizaciju. Oni su primetili da u budućnosti ako se neko smiluje da im reši te vitalne životne probleme, ovaj novi asfalt bi onda morao da se skida, pa se pitaju, što se uopšte i stavlja.

-Mi nemamo vodu u 21. veku, a živimo tik uz Prokuplje. Nemamo ni kanalizaciju, ni kontejnere. Svo smeće i sve otpadne vode se slivaju u Stražavački potok, koji onda teče kroz Prokuplje i uliva se u Toplicu. Mislite da treba tako d abude- pita se meštanin sela Goran Stamenković.

On objašnjava da je proširenje puta i presvlačenje novim slojem asfalta lepo, ali je uzaludno utrošeni novac koji će da se baci u bunar, jer ako krene da se radi vodovodna i kanalizaciona mreža, novi asfalt mora da se sklanja.

Nije tako samo u Gornjoj Stražavi u kojoj stanovnici nemaju elementarne uslove za život, već je tako i u samom gradu. Zbog pritiska građana, često se događa, naravno u vreme izbora, da osvane komadić asfalta u nekoj ulici, a onda se on seče da bi se na priemr promenile vodovodne ili kanalizacione cevi i tako ukrug. Iza tih naknadnih radova obično dugo ostaju udarne rupe, koje i kada se popune više nikada ne vrate prostor u prvobitno stanje.


10


1

The post RADE ASFALT, A NEMA VODE NI KANALIZACIJE appeared first on Prokuplje press.