Prokupčanka osvojila zlato u gastronomiji

2 min čitanja
Prokupčanka osvojila zlato u gastronomiji
Sara Aranđelović na dodeli nagrada, foto:ustupljena fotografija

Sara Aranđelović iz Prokuplja okitila se zlatom i srebrom kao pojedinac na Međunarodnom takmičenju u gastronomiji, koje je održano u Budvi. I njen kulunarski tim je dobio šest zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu medalju, a konkurencija je zaista bila jaka, s obzirom da sun a takmičenju učestvovale škole kulinarstva sa Balkana.

-Zaista je bio izazov ostvariti i ispuniti očekivanja i propozicije takmičenja. Zlato sam osvojila za pripremu piletine, a srebro za pripremu rižota. Imali smo 45 minuta za sve, a ja sam završila za 40 minuta- kaže Sara, koju odranije znamo po svojoj ljubavi prema gastronomiji.
Zlatno Sarino jelo.

Njena piletina je bila zahtevna, jer je radila tehniku meso u mesu, odnosno piletina punjena mlevenom piletinom.

-Jelo je po izboru, a cilj je bio upotrebiti što više tehnika. Ja sam odabrala ovo, jer volim moderna jela i minimalizam. Ona zahtevaju preciznost. Za mene su izazov hladna jela- objašnjava Sara sada već vrhunski gastronom.

Za njom je mnogo nagrada iz ove oblasti I kako kaže, više ihi ne broji.

Ona je trenutno na trećoj godini Visoke poslovne škole u Leskovcu, na odseku Menadžment tehnologije hrane i gastronomije. I tu ne planira da stane, već će nastaviti školovanje, kroz specijalizaciju i master školovanje.

-U nekoj budućnosti đelela bih da otvorim restoran i to će najverovatnije biti u Leskovcu- najavljuje ova devojka koja je svoj život usmerila ka stvaranju čaraolija od namernica.

I to nije čudno, jer ona potiče iz kulinarske porodice, u kojoj je zapravo i zavolela kulinarstvo. Sa majkom Snežom, od malih nogu je eksperimentisala u ukusima i načinima pripreme tradicionalnih jela, a onda je eto odlučila d ato bude i njeno zanimanje.

Čuće se još o njoj, jer je u svetu gastronomije već poznata!