PROKUPČANKA DOVELA JAPAN NA FASHION WEEK

2 min čitanja

Teodora Milošević Mijagi (26)  koja živi u Japanu učestvovala je na ovogodišnjem Fashion week u Beogradu, kao deo tima i organizator japanske umetnosti cveća. Oni su sa sobom doneli svoje modne kreacije od umetnosti hananingen, koja znači čovek-cvet. Teodora je jedna savršena devojka, kojoj sve ide od ruke, tako i da odjednom postane umetnik u cveću. Od malena voli japansku kulturu I zbog toga je završila japanski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu, a kasnije se i preselila u zemlju izlazećeg sunca.

-Živim u gradu Saporo i tamo sam počela da radim u cvećari kod Hikaru Seino, umetnika koji je stvorio svoj brend Ganon. To je pravljenje cveća na glavama ljudi i nakon toga fotografisanje. Svaki put aranžman je drugačiji i mora da se uklapa sa prirodom osobe koja ga nosi- objašnjava ona kako je ušla u ovaj svet.

Ubrzo je počela da radi u studiju, kao model, a onda je napravila haljinu od veštačkog cveća za japanski Feshion week.

-Kada je krenula organizacija u našoj zemlji kontaktirala sam Svetlanu Horvat i ona je bila oduševljena. Tako je sve krenulo. Organizovala sam celokupan nastup i zajedno sa Seinom modele. Ova tehnika je zapravo povezivanje čoveka i prirode u jednu jedinstvenu i uvek neponovljivu celiu- priča nam Teodora.

Iz Japana je došlo njih devetoro, a Teodora je povezala sve, razgovarajući na tri jezika, srpski, japanski i engleski. Kreirala je nakit za modele. Nastupili su dva puta na otvaranju i na samoj reviji.

-Bilo je fantastično, novo iskustvo za mene. Jeste da se ozbiljno radilo, ali je neobjašnjiv osećaj. Seino želi da Japan poveže sa svetom, a krenuli smo od Srbije. Već imamo pozive za Mađarsku, Pariz, Tajland- dodaje naša sagovornica.

Priznaje da nije nimalo lako da se radi sa cvećem, da se ono neguje, čuva i koristi.

-Zahteva da se prema njemu bude nežan i onaj ko to nauči, nežan je i sa ljudima-prenosi nam svoja iskustva.

Plan joj je da postane dizajner i fotograf i da svojim jedinstvenim idejama stvara umetnost!

                                SRPSKA NOŠNJA I JAPANSKA UMETNOST

Njen šef  Hikarp Seino prošle godine je napravio i hananingen sa šljivom, koja je srpski brend. Tada je Teodora obukla srpsku narodnu nošnju koju je pozajmila od Ambasade Srbije u Japanu i bila model. Kao da je znao da će ova devojka biti najzaslužnija što će kasnije doći u Srbiju i predstaviti svoj svet različite i savršene povezanosti.https://www.instagram.com/p/ClfL1WUSggA/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==


8


0

The post PROKUPČANKA DOVELA JAPAN NA FASHION WEEK appeared first on Prokuplje press.