Prokupčanin uveo Radnički iz Kragujevca u Evropu

2 min čitanja
Prokupčanin uveo Radnički iz Kragujevca u Evropu
Milan Mitrović, ustupljena fotografija

Po prvi put u istoriji kluba FK „Radnički 1923“ iz Kragujevca ušao je u Evro ligu, a za to je zaslužan kapiten Radničkog, Prokupčanin Milan Mitrović. On je pre godinu i po dana ušao u klub, nakon povratka iz Estonije, gde je igrao u FK „Levadija“ .

-Zaista je lep osećaj pre svega igrati nakon dugo vremena za srpski klub, a zatim i biti deo tima koji je ovaj klub uveo u Evro ligu- kazao je Mitrović za ProkupljePress.com.

On dodaje da je trenutna ekipa FK „Radnički“ proglašena za najbolju ekipu u istoriji kluba.

-Mi smo renutno 4. na tabeli i plasirali smo se za kvalifikacije Lige Evrope. Ovo je za sve nas ogroman uspeh i hvala svim igračima koji su sebe nesebično dali da dođemo do ovog uspeha- naglasio je Mitrović.

Mitrović je od malih nogu svoj život posvetio fudbalu i za njim je ogromna igračka karijera. Nakon dugog boravka u Evropi i igranja za evropske klubove, odlučio je da se vrati u Srbiju, najviše zbog svoje porodice, koja je morala da ga prati tokom karijere. Posle niza pregovora, ozbiljnog razmišljanja, odlučio se za kragujevački Radnički i eto, uveo ga u Evropu!

Bilo je to lako za Prokupčanina, kojem je čitava porodica u sportu, jer njegov rođeni brat Ivan je takođe proslavljeni rukometaš.