PRAVI SE SIGNALIZACIJA U MALOJ PLANI

1 min čitanja

Nakon sedamnaest dana ”šetnje” po pešačkom prelazu, nošenja znaka “zona 30”, pisanja ministru Vesiću i ne reagovanja lokalne samouprave na naš poziv u pomoć, Malu Planu je posetio Nebojša Čubrilo iz JP “Putevi Srbije” a po nalogu pomoćnika ministra za saobraćaj. On je došao da na terenu pregleda situaciju, jer okvirno već imaju projekat i postaviće svu potrebnu signalizaciju, kako bi se obezbedio bezbedan prelaz pešačkog prelaza.

-Od njega saznajemo da su našoj lokalnoj samoupravi poslali tri mejla na koja naravno nisu dobili odgovor tako da je Ministarstvo za saobraćaj prihvatilo da finansira projekat za neophodnu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju u zoni škole iako bi to trebala da finansira lokalna samouprava- objašnjava Daniela Ristić.

Ona dodaje da već u ponedelјak stiže tim koji će naredna tri dana snimati situaciju i dopuniti projekat koji je gospodin Nebojša Čubrilo već počeo da radi.

-Po njegovim rečima za odobrenje projekta, dobijanje potrebnih dozvola i izvođenje radova potrebno je oko 40 dana. Nama ostaje da se,i dalјe, sve dok se projekat ne završi, okuplјamo kao i proteklih 17 dana, jer smo danas bili svedoci da je auto umalo pregazio dete na putu- kaže Ristić.

Smatra da je presudno pismo koje je upućeno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

-Naš znak “zona 30” šetaće Malom Planom sve dok nam ne postave, platformu sa pešačkim prelazom, još dva pešačka sa ”ležećim policajcem”, svetleću signalizaciju iznad pešačkog, semafore brojače, kao što su i obećali- najavljuje ona.

Koliko je ovaj prelaz nebezbedann pokazuje i današnja situacija, kada je policajac pokušao da prevede dve devojčice, a u istom momentu, kada su bili na polovini pešačkog prelaza, automobil je prošao nenormalnom brzinom. Sreća pa je saobraćajac bio na licu mesta, te je I zaustavio vozilo i napisao prijavu vozaču.

Sve u svemu, Maloplanci su uspeli u svojoj nameri da obezbede bezbedan pešački prelaz, a za to im je trebalo dosta vremena i snage, koju mnogi nemaju.


18


1

The post PRAVI SE SIGNALIZACIJA U MALOJ PLANI appeared first on Prokuplje press.