POLJSKA UREDILA SALU U PLANINSKOJ ŠKOLI

1 min čitanja

Poljska ambasada u Srbiji finansirala je rekonstrukciju sportske sale u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Žitnom Potoku. Danas je zvanično završetak radova obišao Rafal Perl, ambasador Poljske u Srbiji.

-Za nas je ovo izuzetno važan projekat, jer omogućuje deci iz Žitnog Potoka i svih okolnih planinskih sela da imaju salu za fizičko vaspitanje kao i bilo koja škola u gradu- kazao je direktor škole Ivan Prelić.

Ova sala nije renovirana već 40 godina, te je škola na predlog Grada Prokuplja napisala projekat i konkurisala kod ambasade Poljske, te su oni prepoznali ovu ruralnu sredinu kao značajno mesto za realizaciju projekta. U tu svrhu Poljska je preko ambasade dala 10.700 evra, a lokalna samouprava 2.000 evra te je sala potpuno renovirana.

Sada je moguće i u zimskom periodu, a ovde zima traje šest meseci u godini, da nesmetano obavljaju nastavu fizičkog vaspitanja, kao i da prostor koriste za sport i učenici koji su smešteni u školskom internatu, jer žive u obližnjim selima do kojih ne mogu svakodnevno da putuju.

Salu će koristiti i zajednica, kada je to potrebno za sportove.


5


0

The post POLJSKA UREDILA SALU U PLANINSKOJ ŠKOLI appeared first on Prokuplje press.