DAR OD SRCA

1 min čitanja

Tanju Marinković (41) iz sela Samarinovca kod Žitorađe poklonila je Tehničkoj školi “15.maj” deset sadnica sibirskog limuna i dve sadnice ukrasnog drveta, koje je zajedno sa učenicima škole zasadila u školskom dvorištu. S vremena na vreme, Tanja će obilaziti sadnice, kako bi ispratila prvu godinu rasta.

-Ovo je lep gest, koji nam je zaista drag, jer su naši učenici učestvovali u sadnji i na taj način se uključili u sam život drveća, koje će da raste zajedno sa njima, a i da donosi plodove- kaže direktor škole Biljana Milenković.

I učenicima je bilo zabavno da sat vremena provedu u ovom poslu.

-Prvi put učestvujem u sadnji i nije teško, a zabavno je zato što smo svi tu. Nećemo dozvoliti da ih neko polomi- obećali su učenici škole.

Sibirski limun je rodno drvo, koje trpi niske spoljašnje temperature do -35 stepeni Celzijusa, pa će drveće sa sigurnošću opstati u I ovako uređenom dvorištu tehničke škole “15. maj” u Prokuplju.

Inače, o Tanji Marinković smo ranije pisali. Ona već godinama kalemi i uzgaja sve sorte limuna, kao i ostalo južno voće, a taj tekst možete pročitati ovde.


9


0

The post DAR OD SRCA appeared first on Prokuplje press.