POLICIJA KRIJE PODATKE O BROJU NOVOPRIJAVLJENIH?

1 min čitanja

Policijskoj upravi Prokuplje treba 40 dana, kako su nam odgovorili po Zahtevu za informaciju od javnog značaja, da nam kaže koliko je novoprijavljenih stanovnika na teritoriji ovog grada od 1.septembra do 1.decembra ove godine. Kako su nam odgovorili, MUP svakodnevno prima više desetina zahteva ovog tipa, pa ne mogu da stignu da odgovore?

-Ovaj organ svakodnevno prima više desetina zahteva kojima se traže statistički podaci u vezi sa prijavom prebivališta građana u Republici Srbiji,u određenom vremenskom periodu i to po različitim opštinama, gardovima, ili policijskim upravama, te ćemo Vas najkasnije u roku od 40 dana od dana prijema zahteva obavestiti o eventualnom poosedovanju traženih informacija- navodi se između ostalog u odgovoru koji nam je stigao iz PU Prokuplje.

Mi smo poslali zahtev zbog sumnji građana da ima puno lica koja su u poslednje vreme prijavila prebivalište u Prokuplju i Žitorađi, i da su to učinila zbog glasanja na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za 17. decembar.

Ko poznaje rad tih službi, malo je sumnjivo da ne znaju koliko je novoprijavljenih za tri meseca i da ne raspolažu tim podacima u svakom momentu.


11


1

The post POLICIJA KRIJE PODATKE O BROJU NOVOPRIJAVLJENIH? appeared first on Prokuplje press.