PODRŽANO 11 PROJEKTA

1 min čitanja

Fondacija Ana i Vlade Divac potpisala  je danas ugovore sa 11 neformalnih grupa mladih iz Prokuplja koji će biti podržani u okviru projekta Omladinski fondovi.  Svi projekti koji su izabrani na konkursu pozitivno utiču na poboljšanje života mladih u najrazličitijim oblastima: kulturi, obrazovanju, sportu, zdravlju i bezbednosti. 

Podržan je i veliki broj projekata iz seoskih sredina, i oni će imati priliku da u narednim mesecima poboljšaju ulove za život mladih u svojoj zajednici kroz renoviranje prostora za mlade, sređivanje sportskih terena i organizovanje događaja. 

Ukupna vrednost podržanih projekata mladih u Prokuplju iznosi 818.820 dinara.

O projektima koji su podržani odlučivali su mladi ljudi iz Prokuplja, koji imaju ulogu Odbora za raspisivanje konkursa i donošenje odluka o finansiranju projekata neformalnih grupa mladih sa teritorije tog grada.

Projekat Omladinski fondovi realizuje se sa ciljem povećanja učešća mladih osoba u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje sami pokreću i vode

mladi. 

U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine, podržavaju se omladinski fondovi u izabranim zajednicama: Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han. U toku prethodnog ciklusa podrške podržano je ukupno 63 projekta mladih iz ovih pet lokalnih samouprava.


1


1

The post PODRŽANO 11 PROJEKTA appeared first on Prokuplje press.