PODAVIĆEMO SE U FEKALIJAMA ZBOG NJIHOVIH GLASOVA!

3 min čitanja

U Prokuplju se poslednjih dana užurbano „radi na infrastrukturi“ i to samo ovih dana, a građani su već počeli da mole da ne rade ništa, jer svaki posao donese više štete nego koristi. Bez plana, projekata, realnog sagledavanja svih faktora i činjenica, prosipa se asfalt na nekim kratkim deonicama i onda građanima to isto asfaltiranje napravi više problema nego koristi.

Tako je par dana po postavljanju asfalta u Ulici Milke Protić Line, on počeo na krajevima da se urušava! I ne samo to, već je i samo asfaltiranje urađeno tako da se mnogima čini da je on prosut reda radi, jer kao što se vidi na slici, zaobiđen je automobil koji je parkiran. Stanovnici ove ulice su skoro godinu dana čekali na taj asfalt, a koliko će trajati, ostaje da se vidi.

Slično se dogodilo i u Ulici Ćirila i Metodija, a da ne govorimo o pokušajima da se asfaltira nekoliko udarnih rupa u glavnoj Ulici Ratka Pavlovića, koje su uporno odolevale asflatu.

I stanovnici Ulice Zorana Radmilovića predugo čekaju na obećani asfalt i kada je konačno stigao, našli su se u čudu. Radnici koji su obaljali taj posao, a reč je o mramorskom preduzeću „ABM putogradnja“ asfaltom su prešli preko kanalizacionih šahti!

-Ukazivali smo im na to, kao i na činjenicu da će jer nisu postavili ivičnjake, sada sva atmosferska voda da ide u dvorišta i kuće, ali to nikog nije briga. Rečeno nam je da smo hteli, pa evo i dobili asfalt, a ako se zapuši kanalizacija, nema veze, bušiće se! To je stvarno neverovatno i besmisleno- jadaju nam se stanovnici ove ulice.

Dodaju da im je rečeno da sada ne treba da se brinu o „sitnicama“ i da na kraju ako im vode uđe u kuće, ili zapuši se kanalizacija, pa im poplavi objekte, mogu da tuže!

-Koga da tužimo kada nema ni projekta za ove radove- pitaju se stanovnici, uz opasku da je bolje da ništa nisu radili, jer će im ovi izbori, zbog kojih su i krenuli sa zimskim asfaltiranjima da im dođu glave.

I to nije prvi put da se nakon asfaltiranja dešavaju ozbiljni problemi, jer projekat ili nije urađen, ili je loše urađen.

Tako su jednu udarnu rupu u Ulici Ratka Pavlovića tri puta popunjavali za dvadeset dana, pa bušili asfalt koji stave, jer puca vodovodna cev. I druga je nakon asfaltiranja izdržala svega 48 sati.

-Asfaltiraju po kiši, ne izvrše pripremu zemljišta kako treba, buše, pa opet stavljau i tako ukrug. U graduu su počeli da zbijaju šale na raču ovih radova- komentarišu Prokupčani aktuelne infrastrukturne radove.

U prokupačkoj Direkciji su nam rekli da su svi radovi u garanciji, pa će ukoliko dođe do nekih problema oni morati i da otklone grešku koja je nastala.

U koaliciji „Srbija protiv nasilja-Prokuplje“smatraju da je reč o kupovini glasova i da je to postala praksa vladajuće strukture u gradu.

-Strašno je što ovako uzaludno troše pare svih građana Prokuplja na poslove koji traju svega do sutra. Da ne govorimo o zloupotrebi u cilju promocije SNS koja je unazadila Prokuplje i pretvorila ga u rupu bez dna i džak za zgrtanje para pojedincima koji su bliski SNS- kažu u koaliciji Srbija protiv nasilja Prokuplje.

Dodaju, da će podneti krivične prijave protiv odgovornih lica, jer se ona ovaj način nenamenski troše pare svih građana Prokuplja.

I GrO Srpske stranke Zavetnici u Prokuplju smatra da je reč o besmislenom trošenju para, i ovako siromašnog prokupačkog budžeta.

-Podloga nije kamen kako bi trebalo već rizla (mlevena zemlјa) koja ispod samog sloja asfalta zadržava vodu. Druga važna stvra je da je sami asfalt je deblјine 3 do 4 centimetara što je van svih standarda. Ne postoje ivičnjaci koji taj isti asfalt drže nepomično na poziciji i najbitnije, ni za jedno asfaltiranje nisu urađeni projekti i ne postoje kote na lokaciji. Iz navedenih razloga, a i samim obilaskom terena uočeno je vidno nezadovolјstvo stanara koji strahuju od dodatnih šteta i dodatnih finansijskih izdataka kako bi sanirali posledice. Najfrapantniji je slučaj Ulice Milke Protić Line gde je ukupna širina ulice 12 metara a širina kolovoza od 3,5 do 4,5 u zavisnosti da li je “finišer” zaobilazio parkirana vozila ili ne. Sve u svemu malo je ovo okarakterisati katastrofom. Ovo nije elementarna nego nepogoda neodgovornih- kažu u prokupačkom odboru Zavetnika.


6


0

The post PODAVIĆEMO SE U FEKALIJAMA ZBOG NJIHOVIH GLASOVA! appeared first on Prokuplje press.