Po odluci krst visok 16 metara, a projektovan 19,7 metara

2 min čitanja
Po odluci krst visok 16 metara, a projektovan 19,7 metara
Sve oko krsta sporno, foto:ProkupljePress.com

Potpisnici peticije kojom građani Blaca zahtevaju da se promeni lokacija izgradnje krsta koji treba da se postavlјa u centru Blaca podneli su prijavu Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, inpsekciji u Blacu jer smatraju da je učinjeno niz nezakonitosti.

Jedna od najvećih, kako navode u prijavi koju su podneli je ta da postoji neusklađenost projekta sa odlukama Skupštine opštine Blace, jer je doneta odluka da se gradi obeležje visine 16 metara a projektovano 19,7 metara.

- Opština Blace je investitor izgradnje spomen-obeležja “Časni krst”u Blacu,na KP 6751/2 KO Blace (odluke SO Blace broj I-633-1632 /2022 od 29.07.2022. i I-633-2734/2022 od 30.11.2022.) Kako smatramo da je načinjeno niz nezakonitosti u vezi sa pomenutom investicijom, od prijave radova, donošenja rešenja o odobrenju za izvođenje radova, usklađenosti projekta sa odlukama SO Blace (doneta odluka da se gradi obeležje visine 16 metara a projektovano 19,7) itd.to Vam podnosimo prijavu sa zahtevom da u okvirima Vaših nadležnosti utvrdite činjenice i nepravilnosti, stopirate izvođenje radova i zbog istih i sankcionišete odgovorne za nezakonito postupanje- navedeno je u prijavi koja je podneta.

U međuvremenu su isti zatražili, preko trečine odbornika u lokalnoj skupštini vanrednu sednicu Skupštine na kojoj će se odlučiti o dislocirnju krsta i finasiranju izgradnje ne iz lokalnog budžeta već donacijama.

Tekst o tome možete čitati ovde:

Odbornici traže vanrednu sednicu:Promenite odluku o krstu
Više od trećine odbornika Skupštine opštine Blace, odnosno devet od 25 koliko ima lokalna skupština, danas je predalo zahtev za održavanje vanredne sednice zbog ranije odluke da se u centru Blaca sagradi krst visine 20 metara. Ovaj zahtev su potpisali odbornici Koalicije Blace protiv nasilja (SSP, NPS), Novi DSS i