Odbornici traže vanrednu sednicu:Promenite odluku o krstu

2 min čitanja
Odbornici traže vanrednu sednicu:Promenite odluku o krstu
Prikupljali potpise, foto:ProkupljePress.com

Više od trećine odbornika Skupštine opštine Blace, odnosno devet od 25 koliko ima lokalna skupština, danas je predalo zahtev za održavanje vanredne sednice zbog ranije odluke da se u centru Blaca sagradi krst visine 20 metara. Ovaj zahtev su potpisali odbornici Koalicije Blace protiv nasilja (SSP, NPS), Novi DSS i SPS.

Oni traže da se razmatra i odluči o promeni lokacije za postavljanje krsta.

Prethodna dva dana, Blačani su prikupljali i potpise podrške ovoj ideji, jer će zbog izgradnje krsta morati da se poseku stogodišnja stabla u jedinom blačkom parku. Kažu da nemaju ništa protiv verskog obeležja, ali da je neophodno pronaći drugu lokaciju za to.

Izgradnja krsta košta građane Blaca 7 miliona dinara, te predlažu da se promeni i to, odnosno da se prikupe donacije za njegovu izgradnju, a ne da se ona finansira iz malog i nedovoljnog lokalnog budžeta.

Ova peticija je naišla na dobar odziv Blačana, a hoće li lokalna samouprava izaći u susret, ostaje da se vidi. U međuvremenu su stopirani radovi izvođaču, koji je pre dva dana želeo da poseče drveće u parku.

Za dva dana Blačani sakupili 350 potpisa
Juče i danas od 9 do 14 časova u centru Blaca prikupljeno je 350 potpisa protiv seče drveća u parku u centru Blaca. Na tom mestu, po planu lokalne samouprave, treba da se izgradi krst visine 20 metara, vredan sedam miliona dinara, ali je neophodno da se poseče svo drveće