PLATIĆETE SVE NARODU

1 min čitanja

Pustite više Kurtija, Kurtu i Murtu! Provaljeni ste, vrtite nas u krug kako bi nam obukli ludačke košulje. Došlo je vreme za sravnjavanje računa. Recite vi nama gde trošite naše pare. Lepo ste nam ih uzeli, baš vas briga što nama nije ostalo za život. Ali recite gde su! To morate. To je naše pravo a vaša zakonska obaveza. Nemojte misliti da ćemo odustati. Sila je na vašoj strani, to znamo. I institucionalna i ona druga. Ali najveća sila je narod. Nemojte to da zaboravite, dok se tako zaljubljeni u sopstvenu pamet, okruženi svakojakim polutanima, šepurite kako ste nenadmašni u pakostima. Znamo da vam vrline nisu jača strana. Nemojte time da se dičite. Nego, račun na sunce. Svaki dinar koji ste nezakonito potrošili, uzeli ste iz našeg džepa. Kako se to zove? Šta ste vi?

Idu izbori i znamo da vam pare trebaju. Treba potkupiti narod. Treba nositi pakete makarona i pirinča sirotinji. Treba kupiti kapilarne glasove. Treba potkupiti socijalne slučajeve. A treba da ostane i za vas. Ogladnite brzo od kombinacija i pravljenja spiskova. Treba se raspitati ko je čija snaja, bratanac, a ne radi, ko radi na po mesec dana, čije dete treba da ide u vrtić, pa udri po ljudima, ucenjuj, preti, obećavaj… Pristaće oni, moraju, nemaju kud .. Inače biće gladni, uništeni… Da, da .. Uništili ste narod svojim načinom vladanja. Za to vam se treba suditi. Zato nam ode omladina u beli svet. Od vas je pobegla.

Odoše cele porodice. I neće se vratiti. Od vas su pobegle. Da ne pominjem bolesne, stare, poljoprivrednike, decu i sve ostale koje ste ponizili i onemogućili im život. Često pominjete pristojnost. Kao vi ste pristojni, a neko tamo treba da se ugleda na vas. Hahahahaha….

Savesni građanin


0


0

The post PLATIĆETE SVE NARODU appeared first on Prokuplje press.